Santocci Limoncello

€ 18,95

Direct leverbaar !

Santocci Limoncello is gemaakt volgens een oud famillierecept en wordt al generaties lang op dezelfde manier gemaakt zonder toevoegingen van kunstmatige smaak, geur en of kleurstoffen. Door het gebruik van citroenschil en natuurlijke suikers wordt de juiste balans gevonden, hierdoor heeft hij een unieke en onderscheidende smaak.

Santocci Limoncello is het lekkerst direct uit de vriezer, ijs en ijs koud. Maar u kunt hem ook gebruiken in gerechten of een heerlijke cocktail.

Bijvoorbeeld een Santocci due tre:

  • 1 deel (bijv. 20 ml) Santocci limoncello
  • 2 delen (bijv. 40 ml) 7-up
  • 3 delen (bijv. 60 ml) Prosecco
  • 1 limoen, in hele dunne plakjes gesneden
  • naar keuze 12 verse cranberries

Bereiding:

Schenk de Santocci in een longdrinkglas, gevolgd door de 7-up

Schenk als laatste de Prosecco in het glas, en doe er wat ijsklontjes bij

Garneer met een of twee dunne plakjes limoen

Naar keuze kun je ook wat cranberries toevoegen

Serveer met een steving en dik rietje.

 

Geschiedenis:

Oorspronkelijk is limoncello ontstaan als likeur op basis van schillen die overbleven bij de productie van citroenen die werden gekweekt voor het maken van citroensap. De kwaliteit van de citroenen was enorm belangrijk voor deze opkomende “ sapindustrie”  en dit resulteerde in een bijzondere smaak van de schil. En met deze schillen werden eind 19e eeuw de eerste limoncello likeuren geproduceerd.

Helaas zijn er vanaf het begin van de vorige eeuw meer en meer producenten gekomen die citroenen alleen gingen kweken om een zo hoog mogelijke kleur- en smaak opbrengst van de schillen te behalen voor de productie van citroenlikeuren. Nu werd het vruchtvlees een bijproduct, en dat heeft vaak geleid tot een limoncello’s met een bittere smaak. Of zelfs limoncello’s met veel kleur-, geur en smaakstoffen.

Dat was generaties geleden al de reden om kostbare alcohol te vermengen met overgebleven citroenschillen, en zo denken zij er bij Santocci vandaag nog steeds over! en dat zullen ze altijd blijven doen… Amare!

Meer informatie
Merk Santocci
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 28 %
Land Frankrijk
Smaak Citroen
Kleur likeur Geel
Soort likeur Overige
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Santocci Limoncello
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.