Santocci Limoncello

70 cl

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

€ 18,95
Plus
Minus
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 14.000 artikelen
  • Prijzen incl. BTW
  • Deskundige helpdesk: 0118 412 035
  • VEILIG ONLINE BETALEN

Meer informatie

Meer informatie
Merk Santocci
Land Italië
Inhoud 70 cl
Gewicht in KG 1.5000
Alcoholpercentage in % 28
Smaak Citroen
Kleur van de drank Geel
Soort likeur Overige

Omschrijving

Santocci Limoncello is gemaakt volgens een oud famillierecept en wordt al generaties lang op dezelfde manier gemaakt zonder toevoegingen van kunstmatige smaak, geur en of kleurstoffen. Door het gebruik van citroenschil en natuurlijke suikers wordt de juiste balans gevonden, hierdoor heeft hij een unieke en onderscheidende smaak.

Santocci Limoncello is het lekkerst direct uit de vriezer, ijs en ijs koud. Maar u kunt hem ook gebruiken in gerechten of een heerlijke cocktail.

Bijvoorbeeld een Santocci due tre:

  • 1 deel (bijv. 20 ml) Santocci limoncello
  • 2 delen (bijv. 40 ml) 7-up
  • 3 delen (bijv. 60 ml) Prosecco
  • 1 limoen, in hele dunne plakjes gesneden
  • naar keuze 12 verse cranberries

Bereiding:

Schenk de Santocci in een longdrinkglas, gevolgd door de 7-up

Schenk als laatste de Prosecco in het glas, en doe er wat ijsklontjes bij

Garneer met een of twee dunne plakjes limoen

Naar keuze kun je ook wat cranberries toevoegen

Serveer met een steving en dik rietje.

 

Geschiedenis:

Oorspronkelijk is limoncello ontstaan als likeur op basis van schillen die overbleven bij de productie van citroenen die werden gekweekt voor het maken van citroensap. De kwaliteit van de citroenen was enorm belangrijk voor deze opkomende “ sapindustrie”  en dit resulteerde in een bijzondere smaak van de schil. En met deze schillen werden eind 19e eeuw de eerste limoncello likeuren geproduceerd.

Helaas zijn er vanaf het begin van de vorige eeuw meer en meer producenten gekomen die citroenen alleen gingen kweken om een zo hoog mogelijke kleur- en smaak opbrengst van de schillen te behalen voor de productie van citroenlikeuren. Nu werd het vruchtvlees een bijproduct, en dat heeft vaak geleid tot een limoncello’s met een bittere smaak. Of zelfs limoncello’s met veel kleur-, geur en smaakstoffen.

Dat was generaties geleden al de reden om kostbare alcohol te vermengen met overgebleven citroenschillen, en zo denken zij er bij Santocci vandaag nog steeds over! en dat zullen ze altijd blijven doen… Amare!

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.