Pusser’s Navy Rum 54.5%

70 cl

Pusser’s Navy Rum 54.5%

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 32,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Leeftijd Niet Vermeld
Alcohol % 55 %
Soort Bruine Rum
Merk Pusser's
Herkomst Maagdeneilanden
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De originele Pusser’s Navy Rum maar dan op Cask Strength, de orignele versie heeft een alcoholpercentage van 42% maar deze variant is gebotteld op 54.5%.

Verder smaakt deze Pusser’s Navy Rum grotendeels hetzelfde, even lekkere tonen van toffee en chocolade met soortgelijke hints van kruiden en pruimen, echter is er bij deze rum een meer duidelijke burn waar te nemen van het hogere alcoholpercentage.

Geschiedenis Pusser’s Rum:

Rum en de zee, twee onlosmakelijk met elkaar verbonden en geen rum zo verbonden aan de zee en de matroos dan Pusser’s Rum. Al meer dan 300 jaar toen de mannen nog van staal waren en de boten van hout, het waren de matrozen van de Engelse marine die een dagelijkse portie rum ontvingen van de Purser ( aangepast door de matrozen naar Pusser’s ).

Dagelijks kregen zijn een pint die zij mochten drinken, voordat zij ten strijden trokken en als de strijd gestreden wat ontvingen zij een dubbele dosis. Het was een van de weinige dagelijkse comfort die geboden werd deze dagen.

Tot in 1970 waar de Admiraliteit dit afschafte, tijden waren veranderd net als het vaartuig. Er is geen plaats meer voor fouten die toe geschreven werden aan het gebruik van rum besloten zij.

In 1979 wilde Charles Tobias een ondernemer en wereldwijd zeeman de traditie van de Pusser’s Rum nieuw leven in blazen. Hij behaalde de rechten en het recept van de Admiraliteit en vormde Pusser’s Ltd op op de Britse maagden eilanden. Hier maakte hij zijn eerste blend van echte Pusser’s Rum die hetzelfde was als toen.

Tegenwoordig maken zij de Single malt rum die nog exact overeenkomt met de specificaties van de Admiraliteit uit de tijd van de houten schepen en is geblend met vijf West-Indische rum’s.

Dankzij de goedkeuring van de Admiraliteit is Pusser’s nu beschikbaar voor de consument!

Leuk te weten:

De Pusser’s rum maakt tegenwoordig een donatie van elke verkochte fles rum aan het Fonds voor de Royal Navy Sailor’s, dit is uitgegroeid tot de grootste bron van inkomsten van het fonds.

Prijzen:

  • 2001 Gouden medaille - World's Premier Dark Rum op de International Wine & Spirits Festival. 
  • 2003 Dubbele Gouden medaille in het San Francisco Wereld Spirits Competitie.
  • 2005 Gouden medaille in het San Francisco Wereld Spirits Competitie.