Pusser’s Old Navy Rum

70 cl

Pusser’s Old Navy Rum

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Leeftijd Niet Vermeld
Alcohol % 40 %
Soort Bruine Rum
Merk Pusser's
Herkomst Maagdeneilanden
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Pusser’s Navy Rum is een uitzonderlijke rum in alle mogelijke facetten, zo heeft het distillaat niet enkel gerijpt op hout maar is het ook gedistilleerd in hout! Het is de enige rum, of drank die nog steeds wordt gedistilleerd met behulp van hout. Een traditionele methode die veel kennis en expertise vereist ten opzichte van de moderne half automatische metalen kolom distillatie methodiek.

Volle en fruitige aroma’s vullen de kamer, aroma’s van espresso, marmelade, marsepein, kruiden, vanille en zwarte peper. Een vol en rond palet volgt met heerlijke tonen van sirrop, kruiden, fruit en zoete vanille. De afdronk is van ongekende lengte en past perfect bij het karakter, simpelweg heerlijk.

Geschiedenis Pusser’s Rum:

Rum en de zee, twee onlosmakelijk met elkaar verbonden en geen rum zo verbonden aan de zee en de matroos dan Pusser’s Rum. Al meer dan 300 jaar toen de mannen nog van staal waren en de boten van hout, het waren de matrozen van de Engelse marine die een dagelijkse portie rum ontvingen van de Purser ( aangepast door de matrozen naar Pusser’s ).

Dagelijks kregen zijn een pint die zij mochten drinken, voordat zij ten strijden trokken en als de strijd gestreden wat ontvingen zij een dubbele dosis. Het was een van de weinige dagelijkse comfort die geboden werd deze dagen.

Tot in 1970 waar de Admiraliteit dit afschafte, tijden waren veranderd net als het vaartuig. Er is geen plaats meer voor fouten die toe geschreven werden aan het gebruik van rum besloten zij.

In 1979 wilde Charles Tobias een ondernemer en wereldwijd zeeman de traditie van de Pusser’s Rum nieuw leven in blazen. Hij behaalde de rechten en het recept van de Admiraliteit en vormde Pusser’s Ltd op op de Britse maagden eilanden. Hier maakte hij zijn eerste blend van echte Pusser’s Rum die hetzelfde was als toen.

Tegenwoordig maken zij de Single malt rum die nog exact overeenkomt met de specificaties van de Admiraliteit uit de tijd van de houten schepen en is geblend met vijf West-Indische rum’s.

Dankzij de goedkeuring van de Admiraliteit is Pusser’s nu beschikbaar voor de consument!

Leuk te weten:

De Pusser’s rum maakt tegenwoordig een donatie van elke verkochte fles rum aan het Fonds voor de Royal Navy Sailor’s, dit is uitgegroeid tot de grootste bron van inkomsten van het fonds.

Prijzen:

  • 2001 Gouden medaille - World's Premier Dark Rum op de International Wine & Spirits Festival. 
  • 2003 Dubbele Gouden medaille in het San Francisco Wereld Spirits Competitie.
  • 2005 Gouden medaille in het San Francisco Wereld Spirits Competitie.