Plymouth Sloe Gin

€ 27,50

Direct leverbaar !

Plymouth Sloe is een Engelse Sloe Gin die zich tot aan zijn neus in de prijzen en medailles bevindt.  De afgelopen jaren is hij flink geroemd om zijn kwaliteit en unieke karakteristieke aroma’s en de prachtige uitstraling van de fles.

Deze Sloe gin is echt van een heel ander niveau dan normale Sloe Gin’s. Monkey Sloe en bols Sloe komen wel in de buurt maar overtreffen echt niet. Je kunt het zien als een cassis variant van Gin de zoete smaak van Sleedoornbes zorgt voor een prettig gevoel in je mond. Net als het percentage van alcohol wat een flink stuk lager ligt dan normale Gin’s zorgt er voor dat het gemakkelijker weg te drinken is en je een heerlijk zachte maar vooral ook zoete afdronk krijgt!

Geschiedenis:

Niet lang na dat Coates & Co is begonnen met het produceren van sterke dranken zoals Plymouth in 1973, werd Plymouth Gin een winkel favoriet in elk land waar het naar verstuurd werd. Het drink gedrag van de Koninklijke marine had zich aangepast in de voorkeur van Gin, hierdoor moest Gin wel beter worden omdat het steeds meer gedronken werd en er steeds meer vraag naar kwam

rond het jaar 1850 verkocht Coates & Co zo rond de 1000 vaten van Navy Strength Aby Gin per jaar, met een alcohol percentage van 57%. De mariniers mixten deze sterke Gin met Angostura Bitters of citroen sap voor medicinale doeleinden. Dankzei de Britse Koninklijke Marine die het verspreide over heel de wereld is het het grootste merk van sterke Gin, met zo’n 1000 vaten per week die naar Amerika vervoert worden, ter wereld geworden in de 19e eeuw.

In 1896 ontstond het eerste recept voor een droge martini gemixt met Plymouth Gin, en later zo rond 1930 was Plymouth de ster in een cocktail era. Het is de enige Gin vandaag de dag die nog steeds verschillende soorten recepten in het Savoy cocktail book bezit. Dat boek wordt gezien als de Bijbel der mix- o- logica om het maar zo te zeggen.

Plymouth is een Engelse Sloe Gin die wordt bedolven onder de prijzen en medailles de afgelopen jaren, geroemd om zijn kwaliteit en unieke karakteristieken zoals de prachtig vormgegeven fles.

 

 

Meer informatie
Merk Plymouth
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 26 %
Land Verenigd Koninkrijk
Soort gin Kruidige Gin, Zoete Gin
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Plymouth Sloe Gin
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.