Plymouth Sloe Gin

70 cl

Plymouth Sloe Gin

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 26,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Soort Kruidige Gin, Zoete Gin
Alcohol % 26 %
Merk Plymouth
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Plymouth Sloe is een Engelse Sloe Gin die zich tot aan zijn neus in de prijzen en medailles bevindt.  De afgelopen jaren is hij flink geroemd om zijn kwaliteit en unieke karakteristieke aroma’s en de prachtige uitstraling van de fles.

Deze Sloe gin is echt van een heel ander niveau dan normale Sloe Gin’s. Monkey Sloe en bols Sloe komen wel in de buurt maar overtreffen echt niet. Je kunt het zien als een cassis variant van Gin de zoete smaak van Sleedoornbes zorgt voor een prettig gevoel in je mond. Net als het percentage van alcohol wat een flink stuk lager ligt dan normale Gin’s zorgt er voor dat het gemakkelijker weg te drinken is en je een heerlijk zachte maar vooral ook zoete afdronk krijgt!

Geschiedenis:

Niet lang na dat Coates & Co is begonnen met het produceren van sterke dranken zoals Plymouth in 1973, werd Plymouth Gin een winkel favoriet in elk land waar het naar verstuurd werd. Het drink gedrag van de Koninklijke marine had zich aangepast in de voorkeur van Gin, hierdoor moest Gin wel beter worden omdat het steeds meer gedronken werd en er steeds meer vraag naar kwam

rond het jaar 1850 verkocht Coates & Co zo rond de 1000 vaten van Navy Strength Aby Gin per jaar, met een alcohol percentage van 57%. De mariniers mixten deze sterke Gin met Angostura Bitters of citroen sap voor medicinale doeleinden. Dankzei de Britse Koninklijke Marine die het verspreide over heel de wereld is het het grootste merk van sterke Gin, met zo’n 1000 vaten per week die naar Amerika vervoert worden, ter wereld geworden in de 19e eeuw.

In 1896 ontstond het eerste recept voor een droge martini gemixt met Plymouth Gin, en later zo rond 1930 was Plymouth de ster in een cocktail era. Het is de enige Gin vandaag de dag die nog steeds verschillende soorten recepten in het Savoy cocktail book bezit. Dat boek wordt gezien als de Bijbel der mix- o- logica om het maar zo te zeggen.

Plymouth is een Engelse Sloe Gin die wordt bedolven onder de prijzen en medailles de afgelopen jaren, geroemd om zijn kwaliteit en unieke karakteristieken zoals de prachtig vormgegeven fles.