Plymouth Navy Strength

70 cl

Plymouth Navy Strength

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 37,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Soort Citrus Gin, Kruidige Gin
Alcohol % 57 %
Merk Plymouth
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Plymouth Navy Strength is een vrij sterke Gin, een Gin met een alcoholpercentage van maar liefst 57%! Gebaseerd op het originele, prijswinnende recept van Plymouth maar dan met een draai. De Navy Strength editie is intenser en sterker van smaak dan zijn voorganger. De gin wordt al meer dan 2 eeuwen geleverd aan de British Royal Navy en dankt hieraan zijn naam. 

Je kan het puur drinken maar omdat het alcohol percentage de lat nogal hoog legt is het beter te mixen. Gebruik bitters, martini’s voor cocktail of uiteraard Tonic! U zult versteld staan van de diversiteit aan smaken die deze fles bevat.

En is de normale Gin smaak niet genoeg voor u hebben we ook de Sloe Gin variant van Plymouth die u makkelijk puur kunt drinken en nog lekker zoet smaakt naar de Sleedoorn bes! Een soort cassis variant van Gin

Geschiedenis

Niet lang na dat Coates & Co is begonnen met het produceren van sterke dranken zoals Plymouth in 1973, werd Plymouth Gin een winkel favoriet in elk land waar het naar verstuurd werd. Het drink gedrag van de Koninklijke marine had zich aangepast in de voorkeur van Gin, hierdoor moest Gin wel beter worden omdat het steeds meer gedronken werd en er steeds meer vraag naar kwam.

Rond het jaar 1850 verkocht Coates & Co zo rond de 1000 vaten van Navy Strength Aby Gin per jaar, met een alcohol percentage van 57%. De mariniers mixten deze sterke Gin met Angostra Bitters of citroen sap voor medicinale doeleinden. Dankzij de Britse Koninklijke Marine die het verspreide over heel de wereld is het het grootste merk van sterke Gin, met zo’n 1000 vaten per week die naar Amerika vervoert worden, ter wereld geworden in de 19e eeuw.

In 1896 ontstond het eerste recept voor een droge martini gemixt met Plymouth Gin, en later zo rond 1930 was Plymouth de ster in een cocktail era. Het is de enige Gin vandaag de dag die nog steeds verschillende soorten recepten in het Savoy cocktail book bezit. Dat boek wordt gezien als de Bijbel der mix- o- logica om het maar zo te zeggen.