Plymouth Navy Strength

70 cl

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

€ 37,50
Plus
Minus
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 14.000 artikelen
  • Prijzen incl. BTW
  • Deskundige helpdesk: 0118 412 035
  • VEILIG ONLINE BETALEN

Meer informatie

Meer informatie
Merk Plymouth
Land Verenigd Koninkrijk
Inhoud 70 cl
Gewicht in KG 1.3000
Alcoholpercentage in % 57
Soort gin Citrus Gin, Kruidige Gin

Omschrijving

Plymouth Navy Strength is een vrij sterke Gin, een Gin met een alcoholpercentage van maar liefst 57%! Gebaseerd op het originele, prijswinnende recept van Plymouth maar dan met een draai. De Navy Strength editie is intenser en sterker van smaak dan zijn voorganger. De gin wordt al meer dan 2 eeuwen geleverd aan de British Royal Navy en dankt hieraan zijn naam. 

Je kan het puur drinken maar omdat het alcohol percentage de lat nogal hoog legt is het beter te mixen. Gebruik bitters, martini’s voor cocktail of uiteraard Tonic! U zult versteld staan van de diversiteit aan smaken die deze fles bevat.

En is de normale Gin smaak niet genoeg voor u hebben we ook de Sloe Gin variant van Plymouth die u makkelijk puur kunt drinken en nog lekker zoet smaakt naar de Sleedoorn bes! Een soort cassis variant van Gin

Geschiedenis

Niet lang na dat Coates & Co is begonnen met het produceren van sterke dranken zoals Plymouth in 1973, werd Plymouth Gin een winkel favoriet in elk land waar het naar verstuurd werd. Het drink gedrag van de Koninklijke marine had zich aangepast in de voorkeur van Gin, hierdoor moest Gin wel beter worden omdat het steeds meer gedronken werd en er steeds meer vraag naar kwam.

Rond het jaar 1850 verkocht Coates & Co zo rond de 1000 vaten van Navy Strength Aby Gin per jaar, met een alcohol percentage van 57%. De mariniers mixten deze sterke Gin met Angostra Bitters of citroen sap voor medicinale doeleinden. Dankzij de Britse Koninklijke Marine die het verspreide over heel de wereld is het het grootste merk van sterke Gin, met zo’n 1000 vaten per week die naar Amerika vervoert worden, ter wereld geworden in de 19e eeuw.

In 1896 ontstond het eerste recept voor een droge martini gemixt met Plymouth Gin, en later zo rond 1930 was Plymouth de ster in een cocktail era. Het is de enige Gin vandaag de dag die nog steeds verschillende soorten recepten in het Savoy cocktail book bezit. Dat boek wordt gezien als de Bijbel der mix- o- logica om het maar zo te zeggen.

 

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.