Plantation Original Dark 73% Overproof

70 cl

Plantation Original Dark 73% Overproof

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Leeftijd Niet Vermeld
Alcohol % 73 %
Soort Bruine Rum
Merk Plantation
Herkomst Barbados
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Plantation Original Dark 73% Overproof is een mooie bruine rum van 73% afkomstig uit Trinidad en gemaakt door Cognac Ferrand estate en gerijpt op jonge bourbon vaten. Op de neus is er een duidelijke notitie van rietsuiker met een heerlijke hint van gedroogde banaan, eiken en nootmuskaat met een beetje toffee een heerlijk en complex aroma. In de mond komt de smaak van guave en meloen heerlijk naar boven met hinten van bruine suiker en gedroogde mango, zeer verrassend en mooi van smaak is deze rum zeker. De finish is vurig warm tot het einde met hinten van stroop, specerijen en eiken hout. Al met al is het een heerlijke complexe rum met een behoorlijk hoog alcohol percentage wat goed verborgen is in de heerlijke aroma's en smaken!

Geschiedenis Plantation rum:

Oorspronkelijk uit Azië , werd suikerriet in de Caribische geïntroduceerd door de Spaanse kolonisten tijdens Christoffel Columbus ' tweede reis in de late 15de eeuw .

De eerste schriftelijke vermelding van rum is afkomstig van Barbados in 1647 , maar het is bekend dat rum werd gemaakt op het eiland aan het begin van de 17e eeuw . In de Franse Antillen kwam de uitvinding van rum later en wordt toegeschreven aan Père Labat in 1694 , als een geneeskrachtig middel .

Van slechte kwaliteit en goedkoop te maken, was rum in eerste instantie alleen voor de plantage slaven. Duurdere cognac en sherry waren gereserveerd voor de kolonisten . Het werd ook de drank van zeelieden en piraten, maar rum begon niet te groeien tot de 18de eeuw, toen de reële vooruitgang met destillatie technieken werd gemaakt om zich te verspreiden naar Europa en Noord-Amerika .

Vandaag de dag rum is de meest geconsumeerde gedistilleerde alcohol in de wereld . Het is gemaakt op elk continent , in Azië , Latijns-Amerika , Oceanië , Europa en zelfs Afrika en het Midden-Oosten , maar de meest gewaardeerde rum komt ongetwijfeld uit het Caribisch gebied .