Plantation 2003 Nicaragua

€ 34,95

Direct leverbaar !

Een prachtig mooie donkere rum gedistilleerd in 2003 welke voor 9 jaar mogen rijpen waarna hij een finish op brandy vaten kreeg. Deze complexe rum heeft een fijne boterachtige hints van gekookte groente met een gekruide bite. De rum heeft een intense smaak van rietsuiker, bananenchips en nootmuskaat met een elegante rokerige note. De afwerking van deze rum is verfijnd met een delicate rokerige smaak.

Leuk om te weten:

Op het label van de 2003 Nicaragua rum staan de koloniale barokke kathedraal van Leon, ook wel bekend als de Koninklijke Basiliek van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria.

Geschiedenis Plantation rum:

Oorspronkelijk uit Azië , werd suikerriet in de Caribische geïntroduceerd door de Spaanse kolonisten tijdens Christoffel Columbus ' tweede reis in de late 15de eeuw .

De eerste schriftelijke vermelding van rum is afkomstig van Barbados in 1647 , maar het is bekend dat rum werd gemaakt op het eiland aan het begin van de 17e eeuw . In de Franse Antillen kwam de uitvinding van rum later en wordt toegeschreven aan Père Labat in 1694 , als een geneeskrachtig middel .

Van slechte kwaliteit en goedkoop te maken, was rum in eerste instantie alleen voor de plantage slaven. Duurdere cognac en sherry waren gereserveerd voor de kolonisten . Het werd ook de drank van zeelieden en piraten, maar rum begon niet te groeien tot de 18de eeuw, toen de reële vooruitgang met destillatie technieken werd gemaakt om zich te verspreiden naar Europa en Noord-Amerika .

Vandaag de dag rum is de meest geconsumeerde gedistilleerde alcohol in de wereld . Het is gemaakt op elk continent , in Azië , Latijns-Amerika , Oceanië , Europa en zelfs Afrika en het Midden-Oosten , maar de meest gewaardeerde rum komt ongetwijfeld uit het Caribisch gebied .

Meer informatie
Merk Plantation
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 42 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Nicaragua
Kleur rum Bruine Rum
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.