Paul John Peated Select Cask 55.5%

€ 67,50

Direct leverbaar !

Paul John Peated Select cask is een Indiase Single malt whisky. Deze whisky heeft tonen van cacao en lekkere fruiten. De smaak is rokerig maar dat maakt deze whisky zeer aantrekkelijk voor de beste whisky liefhebbers.

Geschiedenis Paul John Single malt whisky

John Distilleries is gevestigd in Bangalore , maar de single malt distilleerderij bevindt zich in Goa. Rijping vindt plaats in een klimaat-gecontroleerde ondergrondse kelder die ongeveer 10.000 Bourbon vaten heeft. De onderneming was alleen blended whisky aan het maken sinds de oprichting in 1992 , maar besloot toch om de single malt whisky te produceren. Meester distilleerder Michael John (geen familie van de oprichter Paul Johannes ) koos voor Indiase ingrediënten te gebruiken in de eerste botteling , kenmerken van zijn land van herkomst wou hij aan de whisky geven . Wat hij creëerde had een alcoholgehalte van 5 % , lager dan de norm van 8% voor de meeste whisky. Dit creëert een zoetere smaak in het eindproduct . De whisky wordt in de vaten op 55 % alc gerijpt, maar het alcoholgehalte stijgt naarmate het ouder wordt door de hitte, waardoor het uiteindelijke product een alcoholgehalte van 57% bereikt. Goa heeft een tropisch moesson klimaat, en ligt in de tropische zone en is in de buurt van de Arabische Zee, heeft een warm en vochtig klimaat voor het grootste deel van het jaar . De maand mei is de warmste , het zien van dag temperaturen van meer dan 35 ° C in combinatie met een hoge luchtvochtigheid. De moessonregens komen begin juni en duren tot eind september. Goa heeft een korte winterseizoen tussen half december en februari . Deze maanden worden gekenmerkt door nachten van ongeveer 21 ° C en na ongeveer 28 ° C met matige hoeveelheden vocht . Het warme weer maakt whisky sneller doen rijpen in India dan in Europa of de Verenigde Staten . De fractie verloren verdamping bij rijping , die bekend staat als het aandeel van de engelen ' , is ook hoger in India , bij 10-12 % per jaar , dan in Schotland , waar de jaarlijkse verdampingsverlies ongeveer 2 % is.

De eerste botteling van Paul John whisky , branded " Paul John Single Cask Whisky 161 " , werd officieel gelanceerd op 4 oktober 2012 in het Capital Hotel in Knightsbridge , Londen , Engeland . Het was een niet - herhaald whisky single cask whisky. Gemaakt van Indiase gerstemout tweemaal gedistilleerd in traditionele koperen pot stills, voor onbepaalde tijd in de eerste Bourbon vaten. Het werd gebotteld op cask strength : . 57% vol en 150 flessen werden gemaakt van het vat. 

 

Meer informatie
Merk Paul John
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 56 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land India
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Paul John Peated Select Cask 55.5%
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.