Osborne Fino Quinta

€ 11,95

Direct leverbaar !

Osborne Fino Quinta is een mooie goud bleke Sherry met heerlijke amandel aroma's, droog in de mond en met een heerlijk bittertje in de afdronk. Gemaakt van de Palomino druiven.

Osborne produceert wijnen van een uitstekende kwaliteit, voor de wijnen van Osborne worden alleen de beste druiven gebruikt, druiven als Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Tinta Barroca, Malvasia Fina , Codega en Gouveio afkomstig uit de Douro Vallei.

De wijnen worden gebotteld in de havenstad Vilanova de Gaia, blakbij de stad Porto.

Geschiedenis:

Ongeveer 240 jaar geleden ( 1772 ) trok een Engelse koopman uit Exeter, zijn naam “ Thomas Osborne “ naar het Spaanse Cadiz om daar een handelsbedrijf op te starten met name in wijnen. Hij noemde het bedrijf Osborne. Omdat Thomas Osborne twee premium sherry vaten wist te bemachtigen en wist te verkopen “ in 1845 “ aan de Royal Family wist hij in een redelijk korte termijn bekend te worden.

De Bekende Stier:

In 1956 ontwerpt Manolo Prieto de huis ontwerper van Osborne een nieuwsgierige reclamecampagne voor het merk Veterano, al snel werden er op strategische plaatsen de silhouet van de stier geplaatst.

In 1988 is er een spaanse wet aangenomen die het verbood om reclame te maken langs de weg, omdat er zo veel stieren stonden in Spanje ontstond er tegenstand, hierop heeft het bedrijf besloten om alle reclame uitingen te verwijderen van de stier zo dat deze toch geplaatst mocht worden. Ook is de stier van onmisbare maatschappelijk belang en past binnen de cultuur van Spanje.

Momenteel is de Osborne stier internationaal erkend en zeker het meest Spaanse symbool ter wereld geworden. Ook is het tot de dag van vandaag het paradepaardje van de familie!

Meer informatie
Merk Osborne
Inhoud 75 cl
Gewicht 1.4000
Alcoholpercentage in % 15
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Osborne Fino Quinta
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.