Old Pulteney Isabella Fortuna 2de release WK499

100 cl

Old Pulteney Isabella Fortuna 2de release WK499

100 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 44,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Old Pulteney
Land Schotland
Leeftijd 12
Inhoud 100 cl
Alcohol % 46 %
Type Single Malt
Streek Highland
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De Old Pulteney Isabelle Fortuna is een exclusieve en gelimiteerde editie van Old Pulteney die eigenlijk enkel beschikbaar is gesteld voor reizigers op locaties als Schiphol. Wij hebben er gelukkig onze handen op kunnen leggen, zodat iedereen ervan kan genieten! Een single malt Schotch whisky die gebottled is op 46% en genoemd is naar de laatste 'drifter' boot van Wick Harbour, de Isabelle Fortuna die geregistreerd stond als de WK499. Wick is de thuishaven van de distilleerderij Old Pulteney en was de grootste vissershaven van Europa in de 19e eeuw.

Deze whisky heeft een heldere, lichtgouden kleur die u direct uitnodigt om een slok te nemen van deze heerlijke drank.
Wanneer het op de neus aankomt krijgt u te maken met zachte aroma's van gebrand suiker, zoete kokosnoot en een rijk scala aan fruit, zoals: groene appels.
Deze fruitige tonen worden ondersteund door vlagen van romige toffee en een niet al te sterke aroma van de cirtusvrucht. Een aangename en lichtzoete smaak met subtiele tonen van vanille en specerijen. Daarna geniet u van een heerlijke en warme lichte afdronk die u niet snel zult vergeten en uw geld meer dan waard is!

Geschiedenis

The Old Pulteney distilleerderij is een malt whisky productie en verouderings faciliteit in het Pulteneytown gebied van Wick, Caithness, in het Highland gebied van Schotland. De distilleerderij produceert de Old Pulteney single malt whisky op een aantal leeftijden en heeft een bezoekerscentrum in Huddart Street.

De distilleerderij werd opgericht in 1826 in naam van Sir William Pulteney( die in 1805 overleed) en voor wie Pulteneytown is vernoemd.
Deze distilleerderij is de meest noordelijk gelegen distilleerderij op het Schotse vasteland en was vrij ontoegankelijk, behalve door de zee, tijdens zijn oprichting. Gerst werd gebracht door zee en de whisky werd ook verscheept op dezelfde manier. het produceren van een Highland Single Malt whisky met een reputatie als een van de best beschikbare. Kenmerken van de whisky worden toegeschreven aan de blootstelling van zeelucht tijdens de rijping. De distilleerderij werd gesloten in 1930 als gevolg van afnemende handel na het verbod, maar werd weer heropend in 1951. Het is nu eigendom van Inver House Distillers.

In 2006 is de 12 jarige mout uitgeroepen tot de beste van zijn klasse en heeft het een gouden award gekregen op de International Wine and Spirit Competition.
De Old Pulteney 21 jaar oude single malt whisky werd uitgeropen tot "World Whisky of the Year" in Jim Murray's whisky bible 2012.