Old Parr 12 Years

€ 42,50

Direct leverbaar !

Old Parr 12 Years is een bijzondere blended whisky, die afkomstig is uit Edinburgh, Schotland. Deze whisky wordt geproduceerd uit verschillende soorten distilleerderijen. De neus is bijna schuchter, zoet en fruitig, maar beslist niet te druk. De smaak is ingehouden, maar vol klasse, bijna perfect uitgebalanceerd. Alles is opgebouwd rond de graankern, met een fruitkom vol citrus, sinaasappel en rood fruit. 

Old Parr zit in een vreemde vierkante fles, in een aparte zwart met gouden verpakking. Het logo bestaat uit tamelijk ouderwetse letters in ernstige rode en zwarte kleuren. Er staat een kleine plaatje op van de oude man zelf, met zijn vermoedelijke geboorte- en sterfjaar: 1483 en 1635. De whisky kreeg deze naam omdat de oorspronkelijke eigenaar, MacDonald Greenlees, het pla had opgevat om 'de waarden van volwassenheid en ouderdom door te geven. Hij werd bij leven gerespecteerd om zijn wijsheid en ouderdom'. Dat zijn traditionele waarden, die uitstekend passen bij de whisky.

Tegenwoordig is twaalf jaar zo ongeveer de standaardleeftijd voor goede Schotse maltwhisky's en het is ook de leeftijd van Johnnie Walker Black Label, dus hoe goed is Old Parr eigenlijk? Het is een verfijnde blend, minder heftig dan Black Label, maar zacht en chic, een keurige oude man vol zelfvertrouwen en waardigheid. Laten we hopen dat Diageo hem blijft ondersteunen.

Meer informatie
Merk Old Parr
Locatie WH13
Inhoud 100 cl
Leeftijd 12
Land Schotland
Gewicht 1.7000
Alcoholpercentage in % 40
Type whisky Blended
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Old Parr 12 Years
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.