Old Parr 12 Years

100 cl

Old Parr 12 Years

100 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 39,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Old Parr
Land Schotland
Leeftijd 12
Inhoud 100 cl
Alcohol % 40 %
Type Blended
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Old Parr 12 Years is een bijzondere blended whisky, die afkomstig is uit Edinburgh, Schotland. Deze whisky wordt geproduceerd uit verschillende soorten distilleerderijen. De neus is bijna schuchter, zoet en fruitig, maar beslist niet te druk. De smaak is ingehouden, maar vol klasse, bijna perfect uitgebalanceerd. Alles is opgebouwd rond de graankern, met een fruitkom vol citrus, sinaasappel en rood fruit. 

Old Parr zit in een vreemde vierkante fles, in een aparte zwart met gouden verpakking. Het logo bestaat uit tamelijk ouderwetse letters in ernstige rode en zwarte kleuren. Er staat een kleine plaatje op van de oude man zelf, met zijn vermoedelijke geboorte- en sterfjaar: 1483 en 1635. De whisky kreeg deze naam omdat de oorspronkelijke eigenaar, MacDonald Greenlees, het pla had opgevat om 'de waarden van volwassenheid en ouderdom door te geven. Hij werd bij leven gerespecteerd om zijn wijsheid en ouderdom'. Dat zijn traditionele waarden, die uitstekend passen bij de whisky.

Tegenwoordig is twaalf jaar zo ongeveer de standaardleeftijd voor goede Schotse maltwhisky's en het is ook de leeftijd van Johnnie Walker Black Label, dus hoe goed is Old Parr eigenlijk? Het is een verfijnde blend, minder heftig dan Black Label, maar zacht en chic, een keurige oude man vol zelfvertrouwen en waardigheid. Laten we hopen dat Diageo hem blijft ondersteunen.