Offley Tawny

€ 9,95

Direct leverbaar !

Offley Tawny is een elegante en rode port met een mooie klassieke stijl en is gemaakt van een blend van wijnen uit de rijke voorraad van Offley. De beste traditionele druivensoorten uit de Douro-streek zijn hiervoor gebruikt, met name Touriga Franca, Tonta Roriz, Tinta Amarela, Tinta Barroca en Tinto Cão. Hij is zowel vol als fris. Offley Tawny heeft een verleidelijke rood-goudbruine kleur en een subtiel aroma van rijp rood fruit wat heerlijk aangevuld wordt door gedroogd fruit.

Geschiedenis:

Offley werd in Londen in 1737 als wijnhuis gevestigd door William Offley, maar al snel richtte het bedrijf zich op het verschepen en enige tijd later op het produceren van port. Hiermee kreeg het merk wereldwijd een bekende naam.

In de jaren 30 van de 19e eeuw was het gebruikelijk voor het bedrijf om meerdere partners aan zich te binden, niet alleen in Londen maar ook in het buitenland. De bekendste is Joseph James Forrester die later tot baron De Forrester benoemd werd. De man speelde een essentiële rol in de uitbreiding van zowel Offley als de gehele portsector in de 19e eeuw.

Forrester voerde ook regelmatig wijnbouwonderzoek uit, niet alleen naar de bodemgesteldheid en druivenrassen. Maar ook naar de plagen die het Douro-gebied in de 19e eeuw teisterden. Later breidde zijn onderzoek zich uit naar onderwerpen zoals olijfolie en azijn.

Voor zijn belangrijke werk kreeg Joseph James Forrester diverse eretitels en onderscheidingen toegekend door Europese vorstenhuizen en academies. Door de Portugese koning werd hij tot baron Forrester verheven.

Door de jaren heen investeerde het bedrijf in de productie en marketing van kwaliteitswijnen. Ook legde ze wijngaarden aan en onderhielden ze kelders in de Vila Nova de Gaia en vergrootte de wereldwijde distributie van het merk.

In 1997 werd Oflfley-Forrester overgenomen door Sogrape, een familiebedrijf en het grootste wijnhuis van Portugal. Dit bedrijf heeft veel contacten internationaal met verschillende merken en werkt samen met Bacardi-Martini voor de wereldwijde handel van het merk Offley.

Meer informatie
Merk Offley
Inhoud 75 cl
Alcoholpercentage 20 %
Land Frankrijk
Soort port Tawny
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Offley Tawny
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.