Nikka Pure Malt Black

€ 39,95

Direct leverbaar !

De nikka pure malt zwart is een combinatie van de twee vorige versies, het nemen van de rode zijn zachtheid en balans en te combineren elegant met de rokerige mariene noten van de witte. 

Geschiedenis:

De familie Taketsuru bezat een Sake brouwerij in 1733. Dit bedrijf werd van generatie op generatie doorgegeven. Zo ook Masataka Taketsuru, die het familiebedrijf voort wilde zetten en scheikunde studeerde aan de Universiteit. Masataka had een voorliefde voor Whisky en besloot dan ook zijn leven op te dragen aan whisky. Hij kreeg de kans op naar Schotland te gaan en studeerde daar als eerste Japanner 'the art of whisky making' aan de universiteit.

Eenmaal terug in Japan produceerde hij de eerste Japanse whisky ooit. Maar hij besefte ook, dat het erg van belang was om onafhankelijk te worden als hij het ver wilde schoppen in de wereld van whisky en besloot om zijn eigen whisky distilleerderij te beginnen in plaats van verder te gaan met de sake brouwerij van zijn familie. Zo begon hij Nikka Whisky in het jaar 1934.

Zijn vrouw Rita, die hij heeft ontmoet in Schotland, heeft hem door de jaren altijd gesteund en meegewerkt aan Nikka Whisky en verliet daarvoor zelfs haar geboorteland. Ze nam de Japanse cultuur over en pasta zich helemaal aan. Tot haar dood in 1961. Masataka en Rita zijn bij elkaar begraven in Yoichi.

Meer informatie
Merk Nikka
Land Japan
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 50 cl
Gewicht 1.0000
Alcoholpercentage in % 43
Type whisky Japanese
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Nikka Pure Malt Black
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.