Nikka from the Barrel 51.4% 80th Unniversary

€ 289,50

Levertijd 2 à 3 dagen

Nikka from the Barrel 51.4% 80th Unniversary edition is een speciale uitgave met een extra grote fles, maarliefst 3 liter van deze overheerlijke Japanse whisky met een mooie elegante houten display of plint en een bijbehorende pipet om de glazen te vullen met 2 of 4 cl. Deze whisky heeft mogen rijpen op Bourbon en Sherry vaten waardoor hij zijn smaken heeft kunnen ontwikkelen. Het geheel wordt geleverd met een stevige draagzak zo dat je deze whisky overal mee naar toe kunt nemen, of gewoon om hem extra goed op te bergen natuurlijk. Deze whisky begint stevig en kruidig en u zult tonen van eikenhout ontdekken, vervolgens gaat dit over in  aroma's van gekarameliseerd fruit. De afdronk is heerlijk lang, met aroma´s van rijpe vruchten, gecombineerd met zacht eiken en tonen van vanillen, ook zult u wat lichte rokerigheid ontdekken met wat cacao.

Geschiedenis:

De familie Taketsuru bezat een Sake brouwerij in 1733. Dit bedrijf werd van generatie op generatie doorgegeven. Zo ook Masataka Taketsuru, die het familiebedrijf voort wilde zetten en scheikunde studeerde aan de Universiteit. Masataka had een voorliefde voor Whisky en besloot dan ook zijn leven op te dragen aan whisky. Hij kreeg de kans op naar Schotland te gaan en studeerde daar als eerste Japanner 'the art of whisky making' aan de universiteit.

Eenmaal terug in Japan produceerde hij de eerste Japanse whisky ooit. Maar hij besefte ook, dat het erg van belang was om onafhankelijk te worden als hij het ver wilde schoppen in de wereld van whisky en besloot om zijn eigen whisky distilleerderij te beginnen in plaats van verder te gaan met de sake brouwerij van zijn familie. Zo begon hij Nikka Whisky in het jaar 1934.

Zijn vrouw Rita, die hij heeft ontmoet in Schotland, heeft hem door de jaren altijd gesteund en meegewerkt aan Nikka Whisky en verliet daarvoor zelfs haar geboorteland. Ze nam de Japanse cultuur over en pasta zich helemaal aan. Tot haar dood in 1961. Masataka en Rita zijn bij elkaar begraven in Yoichi.

 Film:

Meer informatie
Merk Nikka
Inhoud 300 cl
Alcoholpercentage 51 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Japan
Type whisky Japanese
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.