Nikka Apple Brandy Rita 30 Years Old

70 cl

Nikka Apple Brandy Rita 30 Years Old

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 395,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Locatie Kant
Inhoud 70 cl
Alcohol % 43 %
Leeftijd 30
Merk Nikka
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Nikka Apple Brandy Rita 30 Years Old is gemaakt ter gelegenheid van het 80 jarige jubileum van Nikka Whisky Company. In de begin jaren van Nikka was het maken van Rita brandy, appelsap en cider hun core business tot zij zich gingen richten op het produceren van whisky. Het is vernoemd naar Masataka Taketsuru's vrouw, Rita die hem ondersteund heeft in zijn droom van het creëren van Japanse whisky.
Door het openen van de fles komen de heerlijke aroma's vrij van rijpe appelen, gebakken appel en verse appelsap die aangevuld worden door notities van gember, kaneel, amandelen en pistache. Het palet is vol en edel met de smaak van appel en hout notities die aangevuld worden met tinten van bloemige noten, honing en veel fruit. De afdronk is zacht en evenwichtig met Midden-Oosterse notities en de smaak van appel met een vleugje vanille.

In beperkte oplage verkrijgbaar!

Geschiedenis

Masataka Taketsuru werd geboren in de kustplaats Takehara( nu Takehare Stad) ongeveer 60 kilometer van Hiroshima City. De familie Taketsuru bezat een "sake" (Japanse brouwsel gemaakte vorm van gefermenteerde rijst) brouwerij die teruggaat tot 1733 en nog tot de dag vandaag heerlijke sake maakt. Masataka studeerde ijverig aan de universiteit in als chemicus en bereide zich voor om het familiebedrijf voort te zetten. Echter, veroverde Schotse whisky zijn interesses. Hij besloot om zijn leven te wijden aan whisky.

Masataka schreef zich in aan de universiteit van Glasgow en werd de eerste Japanner ooit die de kunst van het maken van whisky bestudeerde. Hij nam chemie cursussen aan de universiteit en ging in de leer bij distilleerderijen om training te krijgen als een blender. Masataka zou later bekend staan als een master blender.In 1920 keerde hij terug naar Japan met Jessie Roberta(Rita) met wie hij getrouwd was eerder dat jaar. Later ging hij werken voor een bedrijf dat streefde om echte whisky te maken. Hij slaagde hier in en Japan kreeg zijn eerste whisky.

Masataka zijn visie van whisky werd gevormd door zijn ervaring in Schotland. Hij wist dat de juiste omgeving essentieel was. Er werd echter duidelijk dat voor het produceren van whisky hij onafhankelijk moest worden.Dat gebeurde in 1934, Masataka vestigde Nikka Whisky en bouwde zijn eerste distilleerderij in Yoichi, Hokkaido. In veel opzichten is deze plek vergelijkbaar met de Schotse stad waar hij had gestudeerd.

De jonge Schotse die in 1920 met haar Japanse man een lange reis maakte naar Japan adopteerde de manieren van het verre land. Ze ondersteunde haar man standvastig tijdens hun huwelijk en het opbouwen van Nikka tot aan haar overlijden in 1961.