Nikka Apple Brandy Rita 30 Years Old

70 cl

Nikka Apple Brandy Rita 30 Years Old

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 395,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Locatie Kant
Inhoud 70 cl
Alcohol % 43 %
Leeftijd 30
Merk Nikka
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Nikka Apple Brandy Rita 30 Years Old is gemaakt ter gelegenheid van het 80 jarige jubileum van Nikka Whisky Company. In de begin jaren van Nikka was het maken van Rita brandy, appelsap en cider hun core business tot zij zich gingen richten op het produceren van whisky. Het is vernoemd naar Masataka Taketsuru's vrouw, Rita die hem ondersteund heeft in zijn droom van het creëren van Japanse whisky.
Door het openen van de fles komen de heerlijke aroma's vrij van rijpe appelen, gebakken appel en verse appelsap die aangevuld worden door notities van gember, kaneel, amandelen en pistache. Het palet is vol en edel met de smaak van appel en hout notities die aangevuld worden met tinten van bloemige noten, honing en veel fruit. De afdronk is zacht en evenwichtig met Midden-Oosterse notities en de smaak van appel met een vleugje vanille.

In beperkte oplage verkrijgbaar!

Geschiedenis:

De familie Taketsuru bezat een Sake brouwerij in 1733. Dit bedrijf werd van generatie op generatie doorgegeven. Zo ook Masataka Taketsuru, die het familiebedrijf voort wilde zetten en scheikunde studeerde aan de Universiteit. Masataka had een voorliefde voor Whisky en besloot dan ook zijn leven op te dragen aan whisky. Hij kreeg de kans op naar Schotland te gaan en studeerde daar als eerste Japanner 'the art of whisky making' aan de universiteit.

Eenmaal terug in Japan produceerde hij de eerste Japanse whisky ooit. Maar hij besefte ook, dat het erg van belang was om onafhankelijk te worden als hij het ver wilde schoppen in de wereld van whisky en besloot om zijn eigen whisky distilleerderij te beginnen in plaats van verder te gaan met de sake brouwerij van zijn familie. Zo begon hij Nikka Whisky in het jaar 1934.

Zijn vrouw Rita, die hij heeft ontmoet in Schotland, heeft hem door de jaren altijd gesteund en meegewerkt aan Nikka Whisky en verliet daarvoor zelfs haar geboorteland. Ze nam de Japanse cultuur over en pasta zich helemaal aan. Tot haar dood in 1961. Masataka en Rita zijn bij elkaar begraven in Yoichi.