Nikka Apple Brandy Rita 30 Years Old

€ 395,50

Direct leverbaar !

Nikka Apple Brandy Rita 30 Years Old is gemaakt ter gelegenheid van het 80 jarige jubileum van Nikka Whisky Company. In de begin jaren van Nikka was het maken van Rita brandy, appelsap en cider hun core business tot zij zich gingen richten op het produceren van whisky. Het is vernoemd naar Masataka Taketsuru's vrouw, Rita die hem ondersteund heeft in zijn droom van het creëren van Japanse whisky.
Door het openen van de fles komen de heerlijke aroma's vrij van rijpe appelen, gebakken appel en verse appelsap die aangevuld worden door notities van gember, kaneel, amandelen en pistache. Het palet is vol en edel met de smaak van appel en hout notities die aangevuld worden met tinten van bloemige noten, honing en veel fruit. De afdronk is zacht en evenwichtig met Midden-Oosterse notities en de smaak van appel met een vleugje vanille.

In beperkte oplage verkrijgbaar!

Geschiedenis:

De familie Taketsuru bezat een Sake brouwerij in 1733. Dit bedrijf werd van generatie op generatie doorgegeven. Zo ook Masataka Taketsuru, die het familiebedrijf voort wilde zetten en scheikunde studeerde aan de Universiteit. Masataka had een voorliefde voor Whisky en besloot dan ook zijn leven op te dragen aan whisky. Hij kreeg de kans op naar Schotland te gaan en studeerde daar als eerste Japanner 'the art of whisky making' aan de universiteit.

Eenmaal terug in Japan produceerde hij de eerste Japanse whisky ooit. Maar hij besefte ook, dat het erg van belang was om onafhankelijk te worden als hij het ver wilde schoppen in de wereld van whisky en besloot om zijn eigen whisky distilleerderij te beginnen in plaats van verder te gaan met de sake brouwerij van zijn familie. Zo begon hij Nikka Whisky in het jaar 1934.

Zijn vrouw Rita, die hij heeft ontmoet in Schotland, heeft hem door de jaren altijd gesteund en meegewerkt aan Nikka Whisky en verliet daarvoor zelfs haar geboorteland. Ze nam de Japanse cultuur over en pasta zich helemaal aan. Tot haar dood in 1961. Masataka en Rita zijn bij elkaar begraven in Yoichi.

Meer informatie
Locatie kant
Merk Nikka
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 43 %
Leeftijd 30
Land Japan
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.