Muirhead's Silver Seal Maturity

70 cl

Muirhead's Silver Seal Maturity

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 29,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Muirhead's
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 40 %
Type Single Malt
Streek Highland
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Muirhead's Silver Seal Maturity is een single malt whisky die gemaakt is van een eeuwenoud recept en dat voor minimaal 5 jaar gerijpt heeft in eiken vaten. Een delicaat en zoet aroma met tonen van gerst en peer verwennen de neus. Hetpalet is elegant en zeer goed in balans met hints van vanille en romige chocolade met eik tannine. De afdronk is lang en zoet.

Geschiedenis:

Muirhead's whisky is opgericht in 1824 in Edinburgh door aanvankelijk een wijnhandelaar, het bedrijf ging al snel blenden en exporteren van Schotse Whisky waaronder hun topmerk Muirhead's Blue Seal. in de jagen 1920 werdt het bedrijf overgenomen door Macdonald & Muir Distillers wat tegenwoordig bekend is onder de naam Blenmorangie Company, een grote naam in de whisky wereld.

In aanvulling op de Blue Seal hebben zij een aantal ander blends op de markt gebracht genaamd Gold label, Silver label en de Old Maturity. Blue seal groeide uit tot een begrip over de hele wereld, het merk werdt op grote schaal verspreid in de 20e eeuw in Zuid-Amerika, de verenigde staten, afrika, het Midden-Oosten en Europa.

In 2008 werdt Muirhead's wederom overgenomen door een ander onafhankelijke familie distilleerder die ook eigenaar is van Tulibardine Highland Single Malt distillery, en vandaag de dag is het merk verdeeld in meer dan 30 landen over de hele wereld.

Het merk heeft altijd nog nauwe banden met de Muirhead's Clan, de geschiedenis van deze clan gaat ver terug in de Schotse geschiedenis, de naam betekend " Hoofd van de Moor " of " Hoogste punt van de moor " in het Gaelic.

Leuk om te weten:

De Muirhead's clan was in 1513 de Koninklijke Lijfwacht van koning James IV bij de slag van het gebied Flodden op Branxton Moor waar de stijd van de Schotten tegen de Engelsen. Dit was tevens een van de meest rampzalige gevechten in de Schotse geschiedenis, samen met de Koning en duizenden Schotten is John Muirhead omgekomen.