Mortlach Special Strength

50 cl

Mortlach Special Strength

50 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 79,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Mortlach
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 50 cl
Alcohol % 49 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Mortlach Special Strength is gemaakt met de techniek van Alexander's unique process. Deze Mortlach heeft een hele diepe smaak die nog maar zelden gezien is in een malt whisky. Vakkundig gecombineerd van een aanbod van karakteristieke leeftijden en vaten met een alcohol percentage van 49% door de Malt Masters van Mortlach om de complexiteit van de rijke aroma's en zoete hartige lagen van smaak naar boven te brengen in deze Mortlach Special Strength.

Mortlach Special Strength heeft een heldere amber kleur wat complexe aroma's introduceert van rijpe rode appel en bessen, ondersteund door een soepele hartigheid, wat allemaal evoleert in een rijke ijs zoetheid met romige vanille. Het palet is intens met de smaak van frisse blueberries en zwarte kersen die snel de zoete en gladde honing ontmoeten, die wat later aangevuld worden door hints van hartige kruiden en hout. De afdronk is lang, rijk en zoet.

Geschiedenis:


De Mortlach distilleerderij ligt in Dufftown, Speyside en was in 1823 de eerste distilleerderij in deze regio. De volgende Distilleerderij was glenfiddich en die volgde ruim 40 jaar later. In 1831 werd Mortlach verkocht aan John Robertson, waarop de distilleerderij nog veel vaker van eigenaar is gewisseld; waaronder A. & T. Gregory, John Alexander Gordon en de broers James en John Grant. In de jaren dat er niet gedistilleerd werd, werd het gebouw gebruikt als brouwerij en als kerk. John en James Grant hebben toen zij de distilleerderij kochten zelfs alle distilleerapparatuur verkocht. In 1852 werd het na een lange tijd als brouwerij gebruikt te zijn, weer een distilleerderij. Dit met allemaal nieuwe apparatuur. in 1897 kreeg de distilleerderij er 3 stills bij en kwam het aantal stills op 6; een erg groot aantal voor die tijd. In 1923 werd Mortlach verkocht aan John Walker & Sons, die nu een onderdeel zijn van Diageo. De gedeeltelijke drievoudige distillatie wordt in een andere variatie in Springbank en Benrinnes gebruikt. Het ontkiemen op moutvloeren is nog gedaan tot 1968, dat werd hierna uitbesteed. In 1971 is Mortlach overgegaan van directe verhitting naar verhitting door middel van stoom. Door deze twee grote veranderingen was er ook een enorme verandering in het productieproces van de mortlach single malt whisky.