Mortlach Special Strength

50 cl

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

€ 79,50
Plus
Minus
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 14.000 artikelen
  • Prijzen incl. BTW
  • Deskundige helpdesk: 0118 412 035
  • VEILIG ONLINE BETALEN

Meer informatie

  • Locatie
    WH9
  • Merk
    Mortlach
  • Land
    Schotland
  • Leeftijd in jaren
    Niet Vermeld
  • Inhoud
    50 cl
  • Gewicht in KG
    1.0000
  • Alcoholpercentage in %
    49
  • Streek
    Speyside
  • Type whisky
    Single Malt

Omschrijving

Mortlach Special Strength is gemaakt met de techniek van Alexander's unique process. Deze Mortlach heeft een hele diepe smaak die nog maar zelden gezien is in een malt whisky. Vakkundig gecombineerd van een aanbod van karakteristieke leeftijden en vaten met een alcohol percentage van 49% door de Malt Masters van Mortlach om de complexiteit van de rijke aroma's en zoete hartige lagen van smaak naar boven te brengen in deze Mortlach Special Strength.

Mortlach Special Strength heeft een heldere amber kleur wat complexe aroma's introduceert van rijpe rode appel en bessen, ondersteund door een soepele hartigheid, wat allemaal evoleert in een rijke ijs zoetheid met romige vanille. Het palet is intens met de smaak van frisse blueberries en zwarte kersen die snel de zoete en gladde honing ontmoeten, die wat later aangevuld worden door hints van hartige kruiden en hout. De afdronk is lang, rijk en zoet.

Geschiedenis:


De Mortlach distilleerderij ligt in Dufftown, Speyside en was in 1823 de eerste distilleerderij in deze regio. De volgende Distilleerderij was glenfiddich en die volgde ruim 40 jaar later. In 1831 werd Mortlach verkocht aan John Robertson, waarop de distilleerderij nog veel vaker van eigenaar is gewisseld; waaronder A. & T. Gregory, John Alexander Gordon en de broers James en John Grant. In de jaren dat er niet gedistilleerd werd, werd het gebouw gebruikt als brouwerij en als kerk. John en James Grant hebben toen zij de distilleerderij kochten zelfs alle distilleerapparatuur verkocht. In 1852 werd het na een lange tijd als brouwerij gebruikt te zijn, weer een distilleerderij. Dit met allemaal nieuwe apparatuur. in 1897 kreeg de distilleerderij er 3 stills bij en kwam het aantal stills op 6; een erg groot aantal voor die tijd. In 1923 werd Mortlach verkocht aan John Walker & Sons, die nu een onderdeel zijn van Diageo. De gedeeltelijke drievoudige distillatie wordt in een andere variatie in Springbank en Benrinnes gebruikt. Het ontkiemen op moutvloeren is nog gedaan tot 1968, dat werd hierna uitbesteed. In 1971 is Mortlach overgegaan van directe verhitting naar verhitting door middel van stoom. Door deze twee grote veranderingen was er ook een enorme verandering in het productieproces van de mortlach single malt whisky.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.