Mortlach Single Malt Rare Old

50 cl

Mortlach Single Malt Rare Old

50 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 64,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Mortlach
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 50 cl
Alcohol % 43 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Mortlach SIngle Malt Rare Old is de eerste release van de nieuwe reeks van Mortlach single malts. Deze whisky komt van een mix tussen sherry en bourbon vaten. Degenen die bekend zijn met Mortlach door de flora en fauna release kennen Mortlach een beetje als een sherry monster, maar deze nieuwe botteling laat een complex, warm en kruidige whisky zien van Mortlach. Mortlach gebruikt een complex distillatie proces, waarbij een deel twee keer, drie keer of soms wel vier keer gedestilleerd wordt. Ongeacht de methode ze eindigen altijd met drie stijlen, medium bodied, light and delicate en meaty en sulphury, die worden samen gemengd voordat ze de vaten vullen.

Deze whisky heeft op de neus een heerlijke aroma van suiker koek, met noten van gebakken appel en gemalen noten. Er verschijnen ook hinten van fudge en kruiden en die blijven aanhouden. Het palet is rijk en vol van smaak, met kruidige tonen van kaneelstokjes en eiken, aangevuld door hinten vanille, rozijnen en biscuit wat gepaard gaat met donkere jam. De finish is warm en droog met kaneel, peper en vanille.

Geschiedenis:


De Mortlach distilleerderij ligt in Dufftown, Speyside en was in 1823 de eerste distilleerderij in deze regio. De volgende Distilleerderij was glenfiddich en die volgde ruim 40 jaar later. In 1831 werd Mortlach verkocht aan John Robertson, waarop de distilleerderij nog veel vaker van eigenaar is gewisseld; waaronder A. & T. Gregory, John Alexander Gordon en de broers James en John Grant. In de jaren dat er niet gedistilleerd werd, werd het gebouw gebruikt als brouwerij en als kerk. John en James Grant hebben toen zij de distilleerderij kochten zelfs alle distilleerapparatuur verkocht. In 1852 werd het na een lange tijd als brouwerij gebruikt te zijn, weer een distilleerderij. Dit met allemaal nieuwe apparatuur. in 1897 kreeg de distilleerderij er 3 stills bij en kwam het aantal stills op 6; een erg groot aantal voor die tijd. In 1923 werd Mortlach verkocht aan John Walker & Sons, die nu een onderdeel zijn van Diageo. De gedeeltelijke drievoudige distillatie wordt in een andere variatie in Springbank en Benrinnes gebruikt. Het ontkiemen op moutvloeren is nog gedaan tot 1968, dat werd hierna uitbesteed. In 1971 is Mortlach overgegaan van directe verhitting naar verhitting door middel van stoom. Door deze twee grote veranderingen was er ook een enorme verandering in het productieproces van de mortlach single malt whisky.