Mortlach Single Malt 25 Years Old

50 cl

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

€ 575,00
Plus
Minus
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 14.000 artikelen
  • Prijzen incl. BTW
  • Deskundige helpdesk: 0118 412 035
  • VEILIG ONLINE BETALEN

Meer informatie

  • Merk
    Mortlach
  • Land
    Schotland
  • Leeftijd in jaren
    25
  • Inhoud
    50 cl
  • Gewicht in KG
    1.0000
  • Alcoholpercentage in %
    43.4
  • Type whisky
    Single Malt

Omschrijving

Mortlach SIngle Malt 25 Years Old is een elegante en volwassen whisky met tropische vruchten in de neus, heerlijke rijpe vruchten zoals zachte pruimen, rode appels en bessen met een zoetigheid van pudding en witte chocolade. Mooi uitgebalanceerd, complex en diep met rokerige hinten die worden verwisseld met wasachtige hints van kanstanjepuree en hertenvlees.

Hij heeft een gladde en delicate textuur met een heerlijke uitbarsting van pruimachtig fruit en een rijkdom van gerst-suiker die zich ontwikkelt met donkere moutige notities en kruiden. Dit is een grote dram met een hoge complexiteit die heerlijk glad is met een zoete aardse tong en aromatische vanille romigheid waardoor hij een zacht droge en smakelijk pittige afdronk krijgt. Kortom een hele fijne whisky voor de ervaren whisky drinker.

En dan hebben wij nog de fles, deze is opzich al prachtig om te zien, mooie strakke lijnen met een mooie afwerking op de zijkanten die veilig opgeborgen zit in een grote box met een klein boekje dat iets verteld over de geschiedenis van Mortlach.

Geschiedenis:

De Mortlach distilleerderij ligt in Dufftown, Speyside en was in 1823 de eerste distilleerderij in deze regio. De volgende Distilleerderij was glenfiddich en die volgde ruim 40 jaar later. In 1831 werd Mortlach verkocht aan John Robertson, waarop de distilleerderij nog veel vaker van eigenaar is gewisseld; waaronder A. & T. Gregory, John Alexander Gordon en de broers James en John Grant. In de jaren dat er niet gedistilleerd werd, werd het gebouw gebruikt als brouwerij en als kerk. John en James Grant hebben toen zij de distilleerderij kochten zelfs alle distilleerapparatuur verkocht.

In 1852 werd het na een lange tijd als brouwerij gebruikt te zijn, weer een distilleerderij. Dit met allemaal nieuwe apparatuur. in 1897 kreeg de distilleerderij er 3 stills bij en kwam het aantal stills op 6; een erg groot aantal voor die tijd. In 1923 werd Mortlach verkocht aan John Walker & Sons, die nu een onderdeel zijn van Diageo. De gedeeltelijke drievoudige distillatie wordt in een andere variatie in Springbank en Benrinnes gebruikt. Het ontkiemen op moutvloeren is nog gedaan tot 1968, dat werd hierna uitbesteed. In 1971 is Mortlach overgegaan van directe verhitting naar verhitting door middel van stoom. Door deze twee grote veranderingen was er ook een enorme verandering in het productieproces van de mortlach single malt whisky.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.