Mortlach Single Malt 18 Years Old

€ 199,50

Direct leverbaar !

Mortlach SIngle Malt 18 Heeft een gladde en delicate textuur met een heerlijke uitbarsting van pruimachtig fruit en een rijkdom van gerst-suiker die zich ontwikkelt met donkere moutige notities en kruiden. Dit is een grote dram met een hoge complexiteit die heerlijk glad is met een zoete aardse tong en aromatische vanille romigheid waardoor hij een zacht droge en smakelijk pittige afdronk krijgt. Kortom een hele fijne whisky voor de ervaren whisky drinker.

En dan hebben wij nog de fles, deze is opzich al prachtig om te zien, mooie strakke lijnen met een mooie afwerking op de onderkant die veilig opgeborgen zit in een grote box met een klein boekje dat iets verteld over de geschiedenis van Mortlach.

Geschiedenis:

De Mortlach distilleerderij ligt in Dufftown, Speyside en was in 1823 de eerste distilleerderij in deze regio. De volgende Distilleerderij was glenfiddich en die volgde ruim 40 jaar later. In 1831 werd Mortlach verkocht aan John Robertson, waarop de distilleerderij nog veel vaker van eigenaar is gewisseld; waaronder A. & T. Gregory, John Alexander Gordon en de broers James en John Grant. In de jaren dat er niet gedistilleerd werd, werd het gebouw gebruikt als brouwerij en als kerk. John en James Grant hebben toen zij de distilleerderij kochten zelfs alle distilleerapparatuur verkocht. In 1852 werd het na een lange tijd als brouwerij gebruikt te zijn, weer een distilleerderij. Dit met allemaal nieuwe apparatuur. in 1897 kreeg de distilleerderij er 3 stills bij en kwam het aantal stills op 6; een erg groot aantal voor die tijd. In 1923 werd Mortlach verkocht aan John Walker & Sons, die nu een onderdeel zijn van Diageo. De gedeeltelijke drievoudige distillatie wordt in een andere variatie in Springbank en Benrinnes gebruikt. Het ontkiemen op moutvloeren is nog gedaan tot 1968, dat werd hierna uitbesteed. In 1971 is Mortlach overgegaan van directe verhitting naar verhitting door middel van stoom. Door deze twee grote veranderingen was er ook een enorme verandering in het productieproces van de mortlach single malt whisky.

Meer informatie
Merk Mortlach
Inhoud 50 cl
Alcoholpercentage 43 %
Leeftijd 18
Land Schotland
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mortlach Single Malt 18 Years Old
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.