Mojito

Mojito

Mojito 


Dit is een klassieke cocktail, die je perfect kunt afstellen op je eigen smaakvoorkeur. Deze cocktail is een mix van rum,limoensap, rietsuiker, spuitwater, muntbladeren en ijs. De Mojito werd als eerst geschonken door de destijdse gevreesde piraat Richard Drake. Deze cocktail is ontstaan in Cuba en diende als medicijn tegen de heersende ziekte ''Cholera''. Don Facundo Bacardi Masso heeft deze cocktail die toendertijd als medicijn diende, geperfectioneerd en hem de naam ''Mojito'' dat letterlijk ''kleine vloek'' betekend.

De cocktail heeft een populariteits-boost gekregen toen de bekende schrijver Ernest Hemingway lovend over de Mojito schreef in zijn boek. Het is een cocktail die zeer makkelijk zelf te maken is, zonder al teveel moeite of ervaring kan je thuis genieten van een verfijnd fris drankje zoals de Mojito. Op deze pagina vindt u alle benodigdheden met een stap-voor-stap uitleg.

Mojito; een klassieke cocktail die niet moeilijk voor te bereiden is en een verfrissend effect geeft.

 


 

Ingrediënten

  • 3 cl limoensap
  • 4 cl witte rum 
  • muntblaadjes naar smaak
  • Spa rood
  • 2 theelepels rietsuiker 
  • Ijsblokjes

 Die je van Drankgigant.nl nodig hebt

  • Bacardi Bianco  witte rum
  • Spa Rood

 

Tips & Tricks

 Zorg dat het glas (ijs)koud is door het kort in de vriezer te zetten of door het glas enkeleminuten te vullen met ijs en een beetje water.

 Geen shaker? Gebruik dan bijv. een reiskoffiebeker of 2 glazen waarvan de 1 net ietskleiner is dan de ander zodat de randen in mekaar schuiven

 Shaken or stirred?" Als je schud smelt het ijs meer dan wanneer je roert, dit zorgt vooreen zachtere Martini.

 Zin in wat exrta speciaals, probeer eens één van de variaties op de Mojito;

  • Club Mojito, vervang de witte rum door bruine rum en voeg er een scheut Angostura bitters bij toe

  • Mexicaanse Mojito vervang de rum door Tequila

  • Mojito Royal, vervang het water met champagne.

         
   

Recept

  1. Vul een (gekoeld) longdrinkglas en vul deze met suiker.
  2. Pers de limoensap in het glas, en stop de helft van de limoen in het longdrinkglas.
  3. Door middel van muddlen pers je de limoen en hierdoor komen de olie en de sappen uit de limoen vrij. 
  4. Voeg de mintblaadjes toe en roer deze zodanig in de mix dat de olie uit de blaadjes komt, maar deze niet kapot gaan.
  5. Voeg de rum toe en vul het longdrinkglas aan ijsblokjes en water of Spa rood.
  6. Roer het geheel kort door elkaar en garneer eventueel het glas met een takje.