Mikkeller Raspberry Trippelbock

37,5 cl

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

€ 7,95
Plus
Minus
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 14.000 artikelen
  • Prijzen incl. BTW
  • Deskundige helpdesk: 0118 412 035
  • VEILIG ONLINE BETALEN

Meer informatie

Meer informatie
Locatie A8
Land Denemarken
Inhoud 37,5 cl
Gewicht in KG 0.6000
Alcoholpercentage in % 13.1
Brouwerij Mikkeller
Type bier Barrel Projects, Bock, Fruit, Quadrupel

Omschrijving

Mikkeller Raspberry Trippelbock is een mooi fruit bier met een stevige bruine schuimkraag het bier zit vol frambozen en heeft heerlijke zoete smaken van de framboos in combinatie met de vanille.

Geschiedenis:

Mikkel Borg Bjergsø eigenaar van de Mikkeller Brouwerij, ooit in 2006 met het experimenteren met hop, mout en gist in zijn keuken in Kopenhagen, vandaag exporteert zijn micro brouwerij naar 40 verschillende landen en wordt hij internationaal geprezen als een van de meest innovatieve en geavanceerde brouwers ter wereld.

In het verleden was bier gewoon bier om te drinken, zo goedkoop mogelijk om te drinken met vrienden op feestjes. Tijdens zijn studie kwam Mikkel Borg Bjergsø aan een baantje achter de bar, hier maakte hij kennis met bieren als Chimay, Hoegaarden en meer buitenlandse bieren. Hierdoor raakte hij geïnteresseerd in buitenlands bier en stichtte een bier club op met een aantal vrienden. Hier proefden en beoordeelden buitenlandse bieren tot hij bedacht dat hij wel eens veel geld kon besparen met het zelf brouwen van speciaal bieren.

Samen met jeugdvriend Kristian Keller begon hij te experimenteren met mout, hop en gist in de keuken waar hij geïnspireerd  was door extreme hoppyness. Hun eerste experiment was het maken van een Brockhouse IPA het bier waar de club verknocht aan was. De blinde test werd met vlag en wimpel gehaald in hun eigen bier club. Dit was het startsein om te gaan brouwen en een eigen recept te ontwikkelen.

Door zich in te schrijven voor diverse evenementen en bier wedstrijden wonnen zij diverse prijzen en medailles. Dit was de start van het grote brouwen, Mikkel’s tweeling broer opende een bier winkel in Kopenhagen in begin 2005 waarna de Mikkeller keuken zijn experimenten kon gaan verspreiden over de rest van de wereld!

Het grote succes is te wijten aan het toevoegen van Franse koffie tot een havermout stout, het resultaat was “ Beer Geek Breakfast “ dit bier werd nummer één op het internationale bier forum Raterbeer.com. Hierna ging het snel, er kwamen investeerders uit Amerika speciaal voor zijn bieren naar het festival in Denemarken.

Vandaag de dag exporteert hij zijn bieren naar 40 verschillende landen, heeft hij mogen brouwen met veel grote namen in de bierwereld en heeft hij ondertussen 8 fulltime medewerkers in dienst.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.