Mikkeller Jackie Brown

33 cl

Mikkeller Jackie Brown

33 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 3,69
  • Vanaf 24 voor € 3,55 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 33 cl
Land Denemarken
Brouwerij Mikkeller
Type Bier Bruin / Dubbel
Alcohol % 6,0 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Mikkeller Jackie Brown is een bruin bier die als eerbetoon is gebrouwen voor Jack Brown de stewardess bekend uit de gelijknamige film. Het is een geroosterde, chocolade bruin bier met een vleugje koffie en zoethout. Dit bier is gebrouwen in België. De aroma's zijn uitnodigend, met een moutige karamel en toffee smaak die samen een mooie zoetheid aanbieden in de mond. Een fijne afwerking met slepende elementen van cacao en dennen met een fijne afdronk.

Geschiedenis:

Mikkel Borg Bjergsø eigenaar van de Mikkeller Brouwerij, ooit in 2006 met het experimenteren met hop, mout en gist in zijn keuken in Kopenhagen, vandaag exporteert zijn micro brouwerij naar 40 verschillende landen en wordt hij internationaal geprezen als een van de meest innovatieve en geavanceerde brouwers ter wereld.

In het verleden was bier gewoon bier om te drinken, zo goedkoop mogelijk om te drinken met vrienden op feestjes. Tijdens zijn studie kwam Mikkel Borg Bjergsø aan een baantje achter de bar, hier maakte hij kennis met bieren als Chimay, Hoegaarden en meer buitenlandse bieren. Hierdoor raakte hij geïnteresseerd in buitenlands bier en stichtte een bier club op met een aantal vrienden. Hier proefden en beoordeelden buitenlandse bieren tot hij bedacht dat hij wel eens veel geld kon besparen met het zelf brouwen van speciaal bieren.

Samen met jeugdvriend Kristian Keller begon hij te experimenteren met mout, hop en gist in de keuken waar hij geïnspireerd  was door extreme hoppyness. Hun eerste experiment was het maken van een Brockhouse IPA het bier waar de club verknocht aan was. De blinde test werd met vlag en wimpel gehaald in hun eigen bier club. Dit was het startsein om te gaan brouwen en een eigen recept te ontwikkelen.

Door zich in te schrijven voor diverse evenementen en bier wedstrijden wonnen zij diverse prijzen en medailles. Dit was de start van het grote brouwen, Mikkel’s tweeling broer opende een bier winkel in Kopenhagen in begin 2005 waarna de Mikkeller keuken zijn experimenten kon gaan verspreiden over de rest van de wereld!

Het grote succes is te wijten aan het toevoegen van Franse koffie tot een havermout stout, het resultaat was “ Beer Geek Breakfast “ dit bier werd nummer één op het internationale bier forum Raterbeer.com. Hierna ging het snel, er kwamen investeerders uit Amerika speciaal voor zijn bieren naar het festival in Denemarken.

Vandaag de dag exporteert hij zijn bieren naar 40 verschillende landen, heeft hij mogen brouwen met veel grote namen in de bierwereld en heeft hij ondertussen 8 fulltime medewerkers in dienst.