Midleton Very Rare Irish

€ 159,50

Direct leverbaar !

Midleton Very Rare Irish editie 2015 is een mooie goude whiskey. De neus van deze whiskey is erg complex, maar er zijn wel fruit tonen te herkennen.
De smaak bevestigen ook de neus en bevatten dan ook aroma’s van exotische vruchten, rode vruchten en zelfs bloemen.
De afdronkl is erg lang, daarom zitten er ook tonen van o.a. graan, chocolade en hout in.

Overige informatie: Midleton is een mooie stad in het zuiden van Ierland. Hier zijn twee distilleerderijen gevestigd: één oude distilleerderij die nog gebruikt wordt voor het rijpen van whiskey en één nieuwere distilleerderij die gebruikt wordt als museum. In de tijd dat de oude distilleerderij werd gebouwd, was de Ierse whiskey veel populairder dan de Schotse whisky bij de inwoners van het Britse Rijk. In 1887 was er een fusie tussen vijf kleine distilleerderijen. Op deze manier ontstond de Cork Distillers Company, die later hun whiskey de naam ‘’Midleton’’ gaven. 

In de jaren 60 van de vorige eeuw was de Schotse whisky heel erg in opkomst en daardoor werd de Ierse whiskey een stuk minder populair.  Voor de directeur van John Power & Son ( een grote distillateur) en de directeuren van de Cork Distillers Company was het de aanleiding om samen te gaan werken. De distilleerderij van John Power & Son in Dublin werd gesloten en de oude distilleerderij van CDC werd gesloten en later gebruikt als museum. In 1975 openden ze een nieuwe distilleerderij in Midleton, waarin heel veel nieuwe apparatuur in staan. Onder andere zitten Jameson, Paddy en Power’s ook hier. In Midleton onstond ook de Irish Distillers Group, daarom is Midleton tot aan vandaag toe het hart van de Ierse whiskey.

Meer informatie
Locatie Kant
Merk Midleton
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 40 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Ierland
Type whisky Irish
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Midleton Very Rare Irish
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.