Mezcal Agave de Cortes Silver

70 cl

Mezcal Agave de Cortes Silver

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 47,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Alcohol % 43 %
Type Joven
Merk Mezcal Cortes
Land Mexico
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Mezcal wordt gemaakt van het hart van de Maguey plant die duurt ongeveer zeven jaar om te rijpen. Als de plant klaar is om te oogsten, kan een maguey plant een gewicht tot 90 pond (40 kg) hebben.

De sterke en rokerige smaak van Mezcal komt uit een kookproces die meerdere dagen kan duren. Dit gebeurt na de oogst in een aarden oven of gesloten vat waardoor de smaak te ontwikkelen in een langere periode. De gekookte piña wordt vervolgens gesneden, fijngestampt en gefermenteerd in een met water gevulde tank. Een aantal voedingsmiddelen worden toegevoegd aan het beslag om de smaak, van diverse vruchten,kruiden en groenten te krijgen.

Mezcal verschijnt zelden in cocktails, traditionalisten drink het puur.

Leuk om te weten:

10 kg agave produceerd ongeveer 1 liter Mezcal