Manhattan

Manhattan

Manhattan 


De Manhattan is een smaakvolle cocktail die bestaat uit een creatieve mix van Rye Whiskey, zoete vermoud en Angostura Bitters. De Manhattan is één van de meest populaire cocktails en is in aanmerking gekomen voor een lijst waarin de 10 meest klassieke cocktails staan.  

De Manhattan is een zeer klassieke cocktail die voor het eerst is geschonken in de Manhattan Club in New York rond 1870. Lain Marshall heeft de cocktail uitgevonden en maakte de Manhattan cocktail ter ere van de destijdse presidentkandiaat Samuel J. Tilden.  Met de juiste benodigdheden en zonder veel ervaring kunt u deze klassieke cocktail eenvoudig voorbereiden en thuis serveren.

Op deze pagina vindt u alle benodigdheden met een stap-voor-stap uitleg.

Manhattan; een cocktail die erg lekker is en tegelijkertijd zeer makkelijk en snel te bereiden is!

 


 

Ingrediënten

  • 50ml Rye Whiskey
  • 20ml Zoete vermoud
  • 1 streepje Angostura Bitters
  • Maraschino Cherry 

 De ingrediënten die je van Drankgigant.nl nodig hebt:

  • Wild Turkey Rye Whiskey
  • Martini Bianco vermouth
  • Angostura Bitter

 

Tips & Tricks

 Zorg dat het glas (ijs)koud is door het kort in de vriezer te zetten of door het glas enkele minuten te vullen met ijs en een beetje water.

 Geen shaker? Gebruik dan bijv. een reiskoffiebeker of 2 glazen waarvan de 1 net iets kleiner is dan de ander zodat de randen in mekaar schuiven

 Shaken or stirred?" Als je schudt smelt het ijs meer dan wanneer je roert, dit zorgt voor een zachtere cocktail.

 Zin in wat extra speciaals, probeer eens één van de variaties op de Manhattan;

  • Brandy Manhattan, vervang de Whisky door Brandy.

  • Ruby Manhattan, vervang de zoete vermoud door Portwijn.

  • Perfect Manhattan, wordt gemaakt van gelijke delen zoete en droge vermouth.

         
   

Recept

  1. Vul een (gekoeld) cocktailglas met ijsblokjes.
  2. Voeg de ingrediënten toe in de shaker en roer deze door elkaar.
  3. Schenk de inhoud in een gekoeld cocktailglas met behulp van een strainer over de ijsblokjes heen.
  4. Perfectioneer de cocktail door te garneren met een stukje kers, en geniet!