Mackmyra Special 07 Hope

€ 46,50

Direct leverbaar !

Mackmyra Special 07 Hope is een complexe whisky met zoute noten en een rokerig, kruidig karakter. Hij heeft mogen rijpen op verschillende grote en kleine vaten en zijn finish mogen ontvangen op vaten die verzadigd waren met cloudberry wijn. Op de neus is hij prominent kruidig met een rokerig en complexe geur met notities van fruitige bessen. In de smaak vinden wij de frisse en zure bessen terug met een prominent zout en kruipbramen Zweedse eik smaken met hinten van turf, jeneverbes en honing die in de afdronk ook mooi terug komen en hem een licht kruidig, rokerig karakter geven. 

Deze whisky heeft een alcohol percentage van 45,8%

Mackmyra Special

Is gemaakt met behulp van Zweedse ingrediënten zonder toevoegingen in kleine vaten van 30 en 100 Liter die zorgen voor een intense rijping van de whisky waar de Zweedse eik de heerlijke kruiden toevoegt aan de smaak. De vaten staan onder een constante temperatuur zo'n 50 meter onder de grond in de mijnen bij Bodas.

Geschiedenis:

Mackmyra is begonnen op een zweeds ski resort waar acht vrienden van het Koninklijk Instituut voor Technologie elkaar in 1998 ontmoeten voor een ski-reis, ze hadden allen een fles malt whisky mee gebracht voor de gastheer. Hierdoor werd het fundament gemaakt voor wat een jaar later het bedrijf Mackmyra ging heten.

Door een aantal jaren van experimenteren met maar liefst 170 recepten, hielden zij er in 2002 nog maar 2 over waarmee zij verder zouden gaan. Dit zelfde jaar werd de distilleerderij gebouwd in een oude molen en krachtcentrale op Mackmyra, die zij in Oktober dat jaar opstarten. De eerste limited edition Single malt whisky, Preludium was in minder dan 20 minuten na lancering in Februari 2006 uitverkocht.

Productie:

De gebruikte ingrediënten van Mackmyra Whisky komen zo veel mogelijk uit de regio. Het is alleen het gist wat niet direct uit de regio komt. Het water bijvoorbeeld komt van de gletsjer en is natuur zuiver. Het veen is van de lokale moerassen nabij Österfärnebo en het gerst komt uit Dalarna en Strömsta Manor in Enköping.

Distilleerderij:

Mackmyra heeft nu twee actieve distilleerderijen, de eerste is gestart in 2002 met een productiecapaciteit van 600.000 flessen per jaar, de tweede is gestart in 2011 en heeft een productiecapaciteit van 1.8 miljoen flessen per jaar, telt zeven verdiepingen en middels het zwaartekracht princiepe verbruiken zij 45% minder energie in vergelijking met de eerste distilleerderij.

Meer informatie
Locatie Market 2
Merk Mackmyra
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 46 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Zweden
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mackmyra Special 07 Hope
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.