Mackmyra Moment Malstrom

€ 127,95

Direct leverbaar !

Mackmyra Moment Malström is de zestiende release in de moment serie en is een pittige, smaakvolle single malt met een intense smaak. Gerijpt in fijne 30 liter fusten van verschillende soorten en stijlen die samenkomen in deze whisky. Een heerlijke smaak met een lichte rook explosie. Op de neus heeft hij een intens aroma van eik, bessen en is hij heerlijk fruitig met een kruidige toest. De smaak van gedroogd fruit, butterscotch en heerlijke vanille met een licht rokerig en fruitige smaken maken dit een waar genot om te drinken.

Deze whisky heeft een alcohol percentage van 46,4%

Mackmyra Moment

Is een exclusieve limited edition uitgaven van de Mackmyra distilleerderij. Deze whisky’s hebben gelegen op vaten in Bodas en Fjäderholmarna, het zou zonde zijn om deze te gebruiken en op te laten gaan in de grote massa.

Het aantal vaten is beperkt , zo ook het aantal flessen.

Geschiedenis:

Mackmyra is begonnen op een zweeds ski resort waar acht vrienden van het Koninklijk Instituut voor Technologie elkaar in 1998 ontmoeten voor een ski-reis, ze hadden allen een fles malt whisky mee gebracht voor de gastheer. Hierdoor werd het fundament gemaakt voor wat een jaar later het bedrijf Mackmyra ging heten.

Door een aantal jaren van experimenteren met maar liefst 170 recepten, hielden zij er in 2002 nog maar 2 over waarmee zij verder zouden gaan. Dit zelfde jaar werd de distilleerderij gebouwd in een oude molen en krachtcentrale op Mackmyra, die zij in Oktober dat jaar opstarten. De eerste limited edition Single malt whisky, Preludium was in minder dan 20 minuten na lancering in Februari 2006 uitverkocht.

Productie:

De gebruikte ingrediënten van Mackmyra Whisky komen zo veel mogelijk uit de regio. Het is alleen het gist wat niet direct uit de regio komt. Het water bijvoorbeeld komt van de gletsjer en is natuur zuiver. Het veen is van de lokale moerassen nabij Österfärnebo en het gerst komt uit Dalarna en Strömsta Manor in Enköping.

Distilleerderij:

Mackmyra heeft nu twee actieve distilleerderijen, de eerste is gestart in 2002 met een productiecapaciteit van 600.000 flessen per jaar, de tweede is gestart in 2011 en heeft een productiecapaciteit van 1.8 miljoen flessen per jaar, telt zeven verdiepingen en middels het zwaartekracht princiepe verbruiken zij 45% minder energie in vergelijking met de eerste distilleerderij.

Meer informatie
Locatie Market 2
Merk Mackmyra
Land Zweden
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 46.4
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mackmyra Moment Malstrom
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.