Mackmyra Moment Delagare 2012

€ 124,50

Direct leverbaar !

Mackmyra Moment Delägare 2012 is een ode aan iedereen die een deel van Mackmyra bezit, of het nu een private fust is of een voorraad. Gerijpt in grote 100 liter vaten van ex-bourbon, ex-sherry, nieuwe Amerikaanse eik, nieuwe Zweedse eik en bourbon vaten verzadigd met cloudberry wijn. Het resultaat is een fruigie en snoep achtig aroma met hinten van per, karamel, citrus en cloudberry. Deze whisky leent zich uitstekend om te drinken na een goede maaltijd met zijn heerlijke licht fruitige smaak, zacht kruidig met gedroogd fruit en een afdronk die heerlijk zacht en fruitig aanvoelt met een intense cloudberry smaak op het einde. 

Deze whisky heeft een alcohol percentage van 51,4%

Mackmyra Moment

Is een exclusieve limited edition uitgaven van de Mackmyra distilleerderij. Deze whisky’s hebben gelegen op vaten in Bodas en Fjäderholmarna, het zou zonde zijn om deze te gebruiken en op te laten gaan in de grote massa.

Het aantal vaten is beperkt , zo ook het aantal flessen.

Geschiedenis:

Mackmyra is begonnen op een zweeds ski resort waar acht vrienden van het Koninklijk Instituut voor Technologie elkaar in 1998 ontmoeten voor een ski-reis, ze hadden allen een fles malt whisky mee gebracht voor de gastheer. Hierdoor werd het fundament gemaakt voor wat een jaar later het bedrijf Mackmyra ging heten.

Door een aantal jaren van experimenteren met maar liefst 170 recepten, hielden zij er in 2002 nog maar 2 over waarmee zij verder zouden gaan. Dit zelfde jaar werd de distilleerderij gebouwd in een oude molen en krachtcentrale op Mackmyra, die zij in Oktober dat jaar opstarten. De eerste limited edition Single malt whisky, Preludium was in minder dan 20 minuten na lancering in Februari 2006 uitverkocht.

Productie:

De gebruikte ingrediënten van Mackmyra Whisky komen zo veel mogelijk uit de regio. Het is alleen het gist wat niet direct uit de regio komt. Het water bijvoorbeeld komt van de gletsjer en is natuur zuiver. Het veen is van de lokale moerassen nabij Österfärnebo en het gerst komt uit Dalarna en Strömsta Manor in Enköping.

Distilleerderij:

Mackmyra heeft nu twee actieve distilleerderijen, de eerste is gestart in 2002 met een productiecapaciteit van 600.000 flessen per jaar, de tweede is gestart in 2011 en heeft een productiecapaciteit van 1.8 miljoen flessen per jaar, telt zeven verdiepingen en middels het zwaartekracht princiepe verbruiken zij 45% minder energie in vergelijking met de eerste distilleerderij.

Meer informatie
Locatie Market 2
Merk Mackmyra
Land Zweden
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 51.4
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mackmyra Moment Delagare 2012
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.