Mackmyra Bee Whisky & Honey Likeur

€ 28,95

Direct leverbaar !

Bee Whisky & Honing is een Zweedse whisky likeur die is gemaakt van Zweedse whisky,  mout, wodka en biologische honing. De honing wordt geproduceerd in de omgeving van Gävle en Valbo. De alcoholpercentage van 20% zorgt ervoor dat alles perfect in balans is en de zachte tonen van honing goed naar boven komen. De neus is lekker fruitig met bessen en complex noten van honing, vat hout,vanille en koffie. Het palet is heerlijk en honing zoet met noten van rietsuiker, vanille en boterbabbelaar met lichte hout notities op de achtergrond. De afdronk is licht met zoete honing, amandel, koffie en citrus.

Geschiedenis:

Mackmyra is begonnen op een zweeds ski resort waar acht vrienden van het Koninklijk Instituut voor Technologie elkaar in 1998 ontmoeten voor een ski-reis, ze hadden allen een fles malt whisky mee gebracht voor de gastheer. Hierdoor werd het fundament gemaakt voor wat een jaar later het bedrijf Mackmyra ging heten.

Door een aantal jaren van experimenteren met maar liefst 170 recepten, hielden zij er in 2002 nog maar 2 over waarmee zij verder zouden gaan. Dit zelfde jaar werd de distilleerderij gebouwd in een oude molen en krachtcentrale op Mackmyra, die zij in Oktober dat jaar opstarten. De eerste limited edition Single malt whisky, Preludium is in minder dan 20 minuten na lancering in Februari 2006 uitverkocht.

Productie:

De gebruikte ingrediënten van Mackmyra Whisky komt zo veel mogelijk uit de regio, het alleen het gist wat niet direct uit de regio komt. Het water bijvoorbeeld komt van de gletsjer en is natuur zuiver, het veen is van de lokale moerassen nabij Österfärnebo en het gerst komt uit Dalarna en Strömsta Manor in Enköping.

Distilleerderij:

Mackmyra heeft nu twee actieve distilleerderijen, de eerste is gestart in 2002 met een productiecapaciteit van 600.000 flessen per jaar, de tweede is gestart in 2011 en heeft een productiecapaciteit van 1.8 miljoen flessen per jaar, telt zeven verdiepingen en middels het zwaartekracht princiepe verbruiken zijn 45% minder energie in vergelijking met de eerste distilleerderij.

Meer informatie
Merk Mackmyra
Inhoud 50 cl
Alcoholpercentage 20 %
Land Frankrijk
Smaak Honing
Kleur likeur Bruin
Soort likeur Whisky
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mackmyra Bee Whisky & Honey Likeur
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.