Mackinlay's Rare Old Shackeltons Journey 2de

70 cl

Mackinlay's Rare Old Shackeltons Journey 2de

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 129,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Locatie Market
Merken Whyte Macay
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 47 %
Type Blended
Streek Highland
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Mackinlay's Rare Old Whisky is terug van weggeweest, de replica van de op Antartica gevonden whisky flessen van mackinlay in 2010. Mackinlay's Second Edition Rare Old whisky is gebotteld als een herdenkingswhisky. De fles bevat een getrouwe reproductie van de whisky die in 1907 door Ernest Schackleton is meegenomen op zijn eerste, mislukte expeditie naar de zuidpool. Shacklteton had vijfentwintig kisten Mackinlay's Rare Old Highland Malt meegebracht op deze beroemde expediti, maar toen de winter al vroeg in alle hevigheid inviel en de zee begon te bevriezen, moesten Shackleton en zijn team voortijdig de aftocht blazen.

Het kamp werd inderhaast achtergelaten, inclusief de rantsoenen, en het verdween in zijn geheel onder een laag ijs. Onder de achtergelaten voorwerpen bevonden zich elf flessen Mackinlay's. In 2007 werd deze lading ontdekt door de New Zeeland Antarctic Heritage Trust. Enkele jaren later, in 2011, wist Whyte & Mackay, de oorspronkelijke eigenaar van de whisky, de Trust over de te halen om de whisky naar Schotland te sturen. De Trust wilde hem niet op een lijnvlucht meesturen dus haalde Vijay Mallya hem persoonlijk op in zijn privévliegtuig. Eenmaal in Schotland analyseerde meesterblender Richard Patterson de whisky. Patterson was, zelfs na 100 jaar, zo onder de indruk dat hij hem opnieuw wilde maken. 

De whisky zit in een replicafles die is verpakt in eenzelfde houten doos als die van Shackleton. Hij bevat malts uit Speyside, die Islands en de Highlands, waaronder Glen Mhor. Er zijn slechts 50.000 flessen geproduceerd, die worden verkocht voor 120 euro per stuk. Daarvan gaat 6 euro naar de Antarctic Herigage Trust.

Deze goudgele whisky heeft een soepel, verfijnd en elegant aroma, met vleugen karamel en nootmuskaat. Hij is niet alleen maar mild; hij blijft lekker lang hangen in de mond en doet denken aan een mengsel van vanille, sinaasappelschil en gebak.