Mackinlay's Rare Old Shackletons Journey 2de

€ 129,50

Direct leverbaar !

Mackinlay's Rare Old Whisky is terug van weggeweest, de replica van de op Antartica gevonden whisky flessen van mackinlay in 2010. Mackinlay's Second Edition Rare Old whisky is gebotteld als een herdenkingswhisky. De fles bevat een getrouwe reproductie van de whisky die in 1907 door Ernest Schackleton is meegenomen op zijn eerste, mislukte expeditie naar de zuidpool. Shacklteton had vijfentwintig kisten Mackinlay's Rare Old Highland Malt meegebracht op deze beroemde expediti, maar toen de winter al vroeg in alle hevigheid inviel en de zee begon te bevriezen, moesten Shackleton en zijn team voortijdig de aftocht blazen.

Het kamp werd inderhaast achtergelaten, inclusief de rantsoenen, en het verdween in zijn geheel onder een laag ijs. Onder de achtergelaten voorwerpen bevonden zich elf flessen Mackinlay's. In 2007 werd deze lading ontdekt door de New Zeeland Antarctic Heritage Trust. Enkele jaren later, in 2011, wist Whyte & Mackay, de oorspronkelijke eigenaar van de whisky, de Trust over de te halen om de whisky naar Schotland te sturen. De Trust wilde hem niet op een lijnvlucht meesturen dus haalde Vijay Mallya hem persoonlijk op in zijn privévliegtuig. Eenmaal in Schotland analyseerde meesterblender Richard Patterson de whisky. Patterson was, zelfs na 100 jaar, zo onder de indruk dat hij hem opnieuw wilde maken. 

De whisky zit in een replicafles die is verpakt in eenzelfde houten doos als die van Shackleton. Hij bevat malts uit Speyside, die Islands en de Highlands, waaronder Glen Mhor. Er zijn slechts 50.000 flessen geproduceerd, die worden verkocht voor 120 euro per stuk. Daarvan gaat 6 euro naar de Antarctic Herigage Trust.

Deze goudgele whisky heeft een soepel, verfijnd en elegant aroma, met vleugen karamel en nootmuskaat. Hij is niet alleen maar mild; hij blijft lekker lang hangen in de mond en doet denken aan een mengsel van vanille, sinaasappelschil en gebak.

Meer informatie
Locatie Market1
Merk Whyte Macay
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 47 %
Leeftijd Niet vermeld
Land Schotland
Streek Highland
Type whisky Blended
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mackinlay's Rare Old Shackletons Journey 2de
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.