Lynchburg Lemonade

Lynchburg Lemonade

Lynchburg Lemonade


Deze klassieke cocktail wordt gemaakt van Jack Daniels, Cointreau en limonade. De cocktail is vernoemd naar de plaats Lynchburg, Tennessee die voornamelijk bekend is, door de vestiging van het destilleerbedrijf Jack Daniels. De onmisbare toevoeging Jack Daniels is één van de meest populaire whiskeys die u zich kunt bedenken, en maakt de cocktail compleet. Als kers op de taart dient u het glas te garneren met een citroenschijfje, deze smaaktoevoeger zorgt ervoor dat de cocktail geperfectioneerd wordt in zijn smaak.

De Lynchburg Lemonade is een krachtige cocktail waarvan het recept wordt toegekend aan Tony Mason, een restaurant en lounge-eigenaar, die deze cocktail voor het eerst schonk in 1980. In samenwerking met Jack Daniels hebben zij een ruil qua recepten gedaan, en de Lynchburg Lemonade is het resultaat van deze succesvolle samenwerkinng. Deze cocktail is een aanrader voor elke Jack Daniels liefhebber en is met de juiste benodigdheden zonder problemen klaar te maken.  Op deze pagina vindt u alle benodigdheden met een stap-voor-stap uitleg.

Lynchburg Lemonade; een cocktail die met de juiste ingrediënten leuk en binnen 10minuten is voor te bereiden!

 


 

Ingrediënten

 • 1 deel Jack Daniels

 • 1 deel Triple Sec
 • 1 deel Sour mix
 • 4 delen 7-up

 De ingrediënten die je van Drankgigant.nl nodig hebt:

 • Jack Daniels
 • De Kuyper Triple Sec
 • Finest call Sweet & Sour 
 • 7 Up 

 

Tips & Tricks

 Zorg dat het glas (ijs)koud is door het kort in de vriezer te zetten of door het glas enkele minuten te vullen met ijs en een beetje water.

 Geen shaker? Gebruik dan bijv. een reiskoffiebeker of 2 glazen waarvan de 1 net iets kleiner is dan de ander zodat de randen in mekaar schuiven

 Shaken or stirred?" Als je schud smelt het ijs meer dan wanneer je roert, dit zorgt voor een zachtere cocktail.

         
   

Recept

 1. Vul een shaker (of een kan) voor de helft met geschaafd ijs.
 2. Voeg de ingrediënten in het glas en schudt deze door elkaar.
 3. Schenk de inhoud in een gekoeld cocktailglas met behulp van een strainer.
 4. Garneer het glas met een stukje citroen, en voila!