Citrus likeur

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Onder de citrus likeuren vallen sinaasappellikeuren, citroenlikeuren en limoenlikeuren. Het is een zeer veelzijdige groep waar je dan ook veel mee kan, van verleidelijke mixjes en heerlijke cocktails tot prachtige desserts en onweerstaanbare koffie. Vaak worden ze gemixt met Jus d’orange, tonic, grapfruitsap en koffie. Genieten tot het uiterste is met een Sinaasappel likeur als Grand Marnier helemaal te gek of is uiteraard met koffie of door koffie heerlijk te nuttigen.

De citrus likeur komt oorspronkelijk uit Italïe. Deze likeuren worden bereid door de schillen van de citrus vruchten te mengen met suiker en water. Deze alcoholische drank wordt koud geschonken. Limoncello is een grote en bekende productgroep dat veel wordt gelinkt aan fruitlikeuren.

Sinaasappellikeuren

Deze likeuren zitten vol met de sappige smaak van rijpe sinaasappel, een groep die veruit het populairste is in deze categorie en waar dan ook veel verschillende flessen van bestaan. Op dit moment heeft de drankgigant meer dan 40 likeurtjes met de smaak van sinaasappel, voor ieder wel wat wils!

Om enkele grote namen eruit te lichten;

 • Cointreau, het bekendste sinaasappellikeurtje in Nederland
 • Grand Marnier Rouge, een sinaasappellikeur die geliefd is bij jong en oud!
 • Sourz Orange, een nieuwkomer die vooral populair is als shotje. Perfect om in de stemming te komen bij Oranjedagen.
 • Tia Maria Orange, voortbordurend op het wereldwijde succes van de originele Tia Maria

 

Citroenlikeuren

Een groep die altijd al populair is geweest met grote namen als Luxardo en Golden Arch. Het afgelopen jaar hebben we vele nieuwe citroenlikeuren toegevoegd, voornamelijk wat meer exclusieve flessen die je vrijwel nergens anders zal vinden;

 • TY KU Citrus, een citroenlikeur uit Japan. Uniek qua vormgeving en een onfeilbare kwaliteit. Ultiem genieten.
 • Jack Daniels Honey, overgewaaid uit de Verenigde Staten en ontzettend populair in het nachtleven en dan voornamelijk in de exclusievere clubs

Limoenlikeuren

Italianen zeggen dat de limoenlikeuren goed zijn voor de spijsvertering. Vandaar dat deze likeuren vaak na het eten worden gedronken. De limoenlikeuren zijn eigenlijk niet te vergelijken met andere fruitlikeuren. De meeste fruitlikeuren zijn erg zoet, bij limoen denkt men vaak aan een zure smaak. Maar bij limoenlikeuren wordt veel suiker toegevoegd waardoor de smaak zacht wordt. Een bekend limoenlikeur is:

 • Villa Massa, een limoenlikeur dat zijn limoenen uit het vruchtbare schiereiland van Sorrento in Italia haalt. Een likeur dat puur natuur omschrijft.