Leffe Royale Whitbread Golding

33 cl

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

€ 2,19
Statiegeld: € 0,10
Plus
Minus
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 14.000 artikelen
  • Prijzen incl. BTW
  • Deskundige helpdesk: 0118 412 035
  • VEILIG ONLINE BETALEN

Meer informatie

Meer informatie
Locatie B3
Land België
Inhoud 33 cl
Statiegeld 0,10
Gewicht in KG 0.5000
Alcoholpercentage in % 7.5
Brouwerij Leffe
Type bier Abdij, Blond

Omschrijving

Leffe Whitbread Golding is een uiterst verfijnd speciaalbier, haar mooie blonde kleur met een subtiele bitterheid en een toets van citroen, hars en vruchten maken dit een heerlijk bier met een uitgebreid smakenpalet. Door gebruik te maken van alleen het allerbeste hop waaronder de Whitbread Golding uit Poperinge in West-Vlaanderen heeft het bier een heerlijk lichte, harsahctige citroensmaak gekregen. Schenk dit bier bij voorkeur in een mooi Leffe Royal kelkglas en geniet van de heerlijke aroma's die vrijkomen!

Geschiedenis:

Leffe is een Abdij gelegen in de Belgische Ardennen die is opgericht in 1152, bijna 100 jaar later zijn de bewoners van de abdij pas bier gaan brouwen ( 1240 ). Dit deden zij om een gezonde drank te maken omdat er in deze periode veel ziekten heerste waar veel mensen aan overleden. Door het brouwproces en het koken van het water wat hier voor gebruikt werd, werden de ziektekiemen gedood.

Tijdens de Franse Revolutie werd de brouwerij bij de abdij gesloten en leken het slechts herinneringen. Tot de abdij in 1929 heropgericht werd en zij in 1952 besloten om de brouwtraditie weer voort te gaan zetten op basis van de goedbewaarde receptuur van Leffe. Tegenwoordig heeft AB-InBev het brouwen van het bier overgenomen, wel stelt het zich tot taak de traditie van het Leffe bier te behouden!

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.