Leffe Royale Whitbread Golding 75cl

€ 7,95

Direct leverbaar !

Leffe Whitbread Golding in een grote fles van maarliefst 75 cl, gemaakt om lekker lang van te genieten. Whitbread Golding is een uiterst verfijnd speciaalbier, haar mooie blonde kleur met een subtiele bitterheid en een toets van citroen, hars en vruchten maken dit een heerlijk bier met een uitgebreid smakenpalet. Door gebruik te maken van alleen het allerbeste hop waaronder de Whitbread Golding uit Poperinge in West-Vlaanderen heeft het bier een heerlijk lichte, harsahctige citroensmaak gekregen.

Geschiedenis:

Leffe is een Abdij gelegen in de Belgische Ardennen die is opgericht in 1152, bijna 100 jaar later zijn de bewoners van de abdij pas bier gaan brouwen ( 1240 ). Dit deden zij om een gezonde drank te maken omdat er in deze periode veel ziekten heerste waar veel mensen aan overleden. Door het brouwproces en het koken van het water wat hier voor gebruikt werd, werden de ziektekiemen gedood.

Tijdens de Franse Revolutie werd de brouwerij bij de abdij gesloten en leken het slechts herinneringen. Tot de abdij in 1929 heropgericht werd en zij in 1952 besloten om de brouwtraditie weer voort te gaan zetten op basis van de goedbewaarde receptuur van Leffe. Tegenwoordig heeft AB-InBev het brouwen van het bier overgenomen, wel stelt het zich tot taak de traditie van het Leffe bier te behouden!

Meer informatie
Locatie C2
Land België
Inhoud 75 cl
Gewicht 1.4000
Alcoholpercentage in % 7.5
Brouwerij Leffe
Type bier Abdij, Blond
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Leffe Royale Whitbread Golding 75cl
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.