Leffe Royale Cascade IPA

75 cl

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

€ 7,95
Plus
Minus
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 14.000 artikelen
  • Prijzen incl. BTW
  • Deskundige helpdesk: 0118 412 035
  • VEILIG ONLINE BETALEN

Meer informatie

Meer informatie
Locatie C2
Land België
Inhoud 75 cl
Gewicht in KG 0.8000
Alcoholpercentage in % 7.5
Brouwerij Leffe
Type bier Abdij, Tripel

Omschrijving

Leffe Royal Cascade IPA is een heerlijke IPA van de makers van Leffe, gemaakt van onderandere de Cascade hop uit de Verenigde Staten. Met een intense frishied en heerlijke tonen van citroenen en gele pompelmoes een heerlijk bier om van te genieten. Door het dry hopping proces is het een mooi goudblond bier geworden. Schenk dit bier bij voorkeur in een mooi Leffe Royal kelkglas en geniet van de heerlijke aroma's die vrijkomen!

Geschiedenis:

Leffe is een Abdij gelegen in de Belgische Ardennen die is opgericht in 1152, bijna 100 jaar later zijn de bewoners van de abdij pas bier gaan brouwen ( 1240 ). Dit deden zij om een gezonde drank te maken omdat er in deze periode veel ziekten heerste waar veel mensen aan overleden. Door het brouwproces en het koken van het water wat hier voor gebruikt werd, werden de ziektekiemen gedood.

Tijdens de Franse Revolutie werd de brouwerij bij de abdij gesloten en leken het slechts herinneringen. Tot de abdij in 1929 heropgericht werd en zij in 1952 besloten om de brouwtraditie weer voort te gaan zetten op basis van de goedbewaarde receptuur van Leffe. Tegenwoordig heeft AB-InBev het brouwen van het bier overgenomen, wel stelt het zich tot taak de traditie van het Leffe bier te behouden!

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.