Larios London Dry Gin

70 cl

Larios London Dry Gin

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 16,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Alcohol % 37 %
Merk Larios
Herkomst Spanje
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Larios London Dry Gin is een karakteristieke Spaanse Gin. Haswell en Gin Mare zijn goede voorbeelden van zulke Gin ’s. Larios Gin wordt volgens het recept van London Dry Gin geproduceerd. Door dit recept ondergaat het een dubbele distillatie in traditionele distilleerketels. 

Dit is een droge, frisse en heldere gin die duidelijk naar de jeneverbes smaakt en er is ook een duidelijke aanwezigheid te ontdekken van de citrusvrucht. Deze variant is zeer goed voor de gin maar ook om te mixen met tonic.

Geschiedenis:

Larios Gin verkreeg zijn bekendheid gedurende de jaren 80. Toen met het warme weer koolzuurhoudende drankjes bekend als ‘’Long Drinks’’ populair werden. Larios wereldberoemde reputatie dateert echter veel eerder al van 1866 toen Charles Lamothe, de Franse wijn ondernemer met zijn Spaanse partner Fernando Jiménez hun bedrijf genaamd Jiménez Lamothe oprichtte. Hun distilleerderijen in Malaga en Manzanares zijn echte pioniers op het gebied van Spaanse gedistilleerde dranken.

In 1916 besloot de derde markies José Aurelio Larios die ook de financiële steun verstrekte het bedrijf Jiménez Lamothe te kopen. Gelijk daarna veranderde hij de naam van het bedrijf in Larios & Cía. In de 1932 ontving Larios de naam waarmee het vandaag de nog steeds mee bekendstaat.