Laphroaig 32 Years Old

€ 1.395,00

Direct leverbaar !

Laphroaig 32 jaar heeft een warme mahonie kleur en een aantrekkelijk aroma van kerst-fruit in combinatie met een fijne sherry noot die gevolgd wort door gekarameliseerde suiker en kaneel. Een heerlijke dominante smaak van donkere chocolade, nootmuskaat en eiken die eindigen met een vleugje zout en verfijnde noten van turf. Deze heerlijke single malt is gekenmerkt door zijn droge maar lange afdronk en fruitige tonen van sherry en eikenhout! Voeg een paar druppel water toe en hinten van kaneel en rode appels komen je tegemoet.

Laphroaig 32 Years Old is beperkt beschikbaar in een oplagen van 5880 flessen.

Geschiedenis:

201 jaar lang bestaat Distilleerderij Laphroaig al. Deze werd namelijk opgericht in het jaar 1815 door de gebroeders Alex en Donald Johnston. Van origine was hun achternaam McDonald, maar na de mislukte Jacobitische opstand hebben ze hun naam gewijzigd. Er werd niet veel en niet in het openbaar gesproken over de distilleerderij. Hier werd heel geheimzinnig over gedaan en dat had een goede reden. De gebroeders waren illegaal bezig met de distilleerderij, er werd namelijk geen belasting betaald. Hierdoor is er weinig te vinden over de geschiedenis van Laphroaig voor 1815. Pas in 1815 begonnen de gebroeders officieel met de distilleerderij, omdat er steeds meer over Laphroaig gesproken werd en de belastingdienst hun begon te verdenken.

De distilleerderij werd van generatie op generatie doorgegeven en bleef op deze manier binnen de familie. Hier kwam echter een eind aan in 1954, omdat Ian Hunter dat jaar stierf en geen nakomelingen had. Hij liet de distilleerderij na aan één van zijn managers, namelijk Bessie Williamson. Ondanks dat de eigenaren en het personeel door de jaren heen veranderen, blijft Laphroaig gebruik maken van hun traditionele methodes. Dat is één van de dingen die Distilleerderij Laphroaig zo bijzonder maken.

Leuk om te weten:

In het jaar 2015 vierde Laphroaig zijn 200 jarig bestaan. Om dit te vieren brachten zij een Laphroaig 200th Anniversary Limited Edition op de markt. Laphroaig blijft experimenteren om de smaak van whisky, zoals deze 100 jaar geleden was terug te krijgen. Hiervoor hebben ze recentelijk een kleiner vat in gebruik genomen en hopen de oude smaak van whisky terug te krijgen.

Meer informatie
Locatie Market2
Merk Laphroaig
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 47 %
Leeftijd 32
Land Schotland
Streek Islay
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laphroaig 32 Years Old
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.