Laphroaig 25 Year 2015

€ 375,00

Direct leverbaar !

Laphroaig 25 Year 2015 is de perfecte mix tussen sherry eiken smaken uit de Europese Oloroso Sherry Casks en romige en gladde smaken uit de ex-Amerikaanse Bourbon Casks. Zoals de titel al zegt, heeft deze Laphroaig whisky 25 liggen rijpen. Deze whisky heeft een zoete en scherpe neus door de sherry en turf. De rijke en volle smaak van sherry en zoetige appel zorgen voor een zoete en verfrissende smaak die je naar de afdronk zal leiden. De afdronk is zeer lang waarin je tonen van de Islay streek kunt proeven.

Geschiedenis:

201 jaar lang bestaat Distilleerderij Laphroaig al. Deze werd namelijk opgericht in het jaar 1815 door de gebroeders Alex en Donald Johnston. Van origine was hun achternaam McDonald, maar na de mislukte Jacobitische opstand hebben ze hun naam gewijzigd. Er werd niet veel en niet in het openbaar gesproken over de distilleerderij. Hier werd heel geheimzinnig over gedaan en dat had een goede reden. De gebroeders waren illegaal bezig met de distilleerderij, er werd namelijk geen belasting betaald. Hierdoor is er weinig te vinden over de geschiedenis van Laphroaig voor 1815. Pas in 1815 begonnen de gebroeders officieel met de distilleerderij, omdat er steeds meer over Laphroaig gesproken werd en de belastingdienst hun begon te verdenken.

De distilleerderij werd van generatie op generatie doorgegeven en bleef op deze manier binnen de familie. Hier kwam echter een eind aan in 1954, omdat Ian Hunter dat jaar stierf en geen nakomelingen had. Hij liet de distilleerderij na aan één van zijn managers, namelijk Bessie Williamson. Ondanks dat de eigenaren en het personeel door de jaren heen veranderen, blijft Laphroaig gebruik maken van hun traditionele methodes. Dat is één van de dingen die Distilleerderij Laphroaig zo bijzonder maken.

Leuk om te weten:

In het jaar 2015 vierde Laphroaig zijn 200 jarig bestaan. Om dit te vieren brachten zij een Laphroaig 200th Anniversary Limited Edition op de markt. Laphroaig blijft experimenteren om de smaak van whisky, zoals deze 100 jaar geleden was terug te krijgen. Hiervoor hebben ze recentelijk een kleiner vat in gebruik genomen en hopen de oude smaak van whisky terug te krijgen.Meer informatie
Locatie Kant
Merk Laphroaig
Land Schotland
Leeftijd 25
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 46.8
Streek Islay
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laphroaig 25 Year 2015
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.