Laphroaig 1997 Signatory CS 51.9%

70 cl

Laphroaig 1997 Signatory CS 51.9%

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 251,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Locatie Market
Merken Laphroaig
Land Schotland
Leeftijd 17
Inhoud 70 cl
Alcohol % 52 %
Type Single Malt
Streek Islay
Bottelaar Signatory
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Signatory Laphroaig 1997 is een 17 jaar oude Cask Strength 51.9% is een whisky met een sterke, uitgesproken smaak. Alle Islay malts hebben een jodiumachtige zeewiersmaak,  maar Laphroaig is daarvan de meest medicinale. Laphroaig 17 Years ols Cask Strength heeft een volle gouden kleur. In de neus is hij droog, teer en fenol en in de mond is hij tegelijk wat zout en zoetig. De nasmaak is medicinaal, heeft teer en is turfachtig. Deze mooie whisky heeft mogen rijpen op Hogshead vaten voor een periode van 17 jaar en is gebotteld op 51.9%.

Geschiedenis:

De Laphroaig distilleerderij werd in 1815 opgericht door de gebroeders Alex en Donald Johnston. De distilleerderij wed verkocht aan Long John International in de jaren zestig, en vervolgens aan Allied Domecq. Allied Domecq werd op zijn beurt weer door Fortune Brans aangekocht in 2005. Laphroaig is een whisky met een sterke, uitgesproken smaak. Ze wordt meestal verkocht als 10 years old, maar ook de 15 years old is populair. Een druppel water in de whisky legt volgens sommige drinkers een goede nadruk op het turfachtige aroma.0

Signatory is een onafhankelijke bottelaar die gespecialiseerd is in zeldzame whisky’s, whisky’s die anders gebruikt zouden worden voor blended bottelingen. Bij Drankgigant.nl bieden we een groot aanbod aan van Signatory, een aanbod van vele Schotse distilleerders verdeeld over de;

  • Vintage serie
  • Unchillfiltered serie
  • Cask Strength serie 

Vrijwel alle bottelingen komen van single casks en het proces is erg arbeidsintenstief; labels worden handmatig op de flessen geplakt en ook met de hand verpakt. Een van de kenmerken van Signatory is dat men nooit kleurstoffen toevoegt aan de whisky, vele bottelaars voegen caramel toe voor een rijkere en diepere kleur maar dit tast tegelijkertijdhet karakter aan.

Signatory heeft zijn naam gemaakt door superieure bottelingen die tevens zeer stijlvol verpakt zijn. Iedere botteling bevat informatie over het vatnummer, de datum van distillatie en botteling en iedere fles is individueel genummerd. Een uniek product!

U bent altijd vrij om bij ons het individuele nummer van de fles bij ons op te vragen, zodat u er zeker van bent wat u precies van ons gaat ontvangen!