Laphroaig 1997 Signatory CS 51.9%

€ 251,95

Direct leverbaar !

Signatory Laphroaig 1997 is een 17 jaar oude Cask Strength 51.9% is een whisky met een sterke, uitgesproken smaak. Alle Islay malts hebben een jodiumachtige zeewiersmaak,  maar Laphroaig is daarvan de meest medicinale. Laphroaig 17 Years ols Cask Strength heeft een volle gouden kleur. In de neus is hij droog, teer en fenol en in de mond is hij tegelijk wat zout en zoetig. De nasmaak is medicinaal, heeft teer en is turfachtig. Deze mooie whisky heeft mogen rijpen op Hogshead vaten voor een periode van 17 jaar en is gebotteld op 51.9%.

Geschiedenis:

201 jaar lang bestaat Distilleerderij Laphroaig al. Deze werd namelijk opgericht in het jaar 1815 door de gebroeders Alex en Donald Johnston. Van origine was hun achternaam McDonald, maar na de mislukte Jacobitische opstand hebben ze hun naam gewijzigd. Er werd niet veel en niet in het openbaar gesproken over de distilleerderij. Hier werd heel geheimzinnig over gedaan en dat had een goede reden. De gebroeders waren illegaal bezig met de distilleerderij, er werd namelijk geen belasting betaald. Hierdoor is er weinig te vinden over de geschiedenis van Laphroaig voor 1815. Pas in 1815 begonnen de gebroeders officieel met de distilleerderij, omdat er steeds meer over Laphroaig gesproken werd en de belastingdienst hun begon te verdenken.

De distilleerderij werd van generatie op generatie doorgegeven en bleef op deze manier binnen de familie. Hier kwam echter een eind aan in 1954, omdat Ian Hunter dat jaar stierf en geen nakomelingen had. Hij liet de distilleerderij na aan één van zijn managers, namelijk Bessie Williamson. Ondanks dat de eigenaren en het personeel door de jaren heen veranderen, blijft Laphroaig gebruik maken van hun traditionele methodes. Dat is één van de dingen die Distilleerderij Laphroaig zo bijzonder maken.

Leuk om te weten:

In het jaar 2015 vierde Laphroaig zijn 200 jarig bestaan. Om dit te vieren brachten zij een Laphroaig 200th Anniversary Limited Edition op de markt. Laphroaig blijft experimenteren om de smaak van whisky, zoals deze 100 jaar geleden was terug te krijgen. Hiervoor hebben ze recentelijk een kleiner vat in gebruik genomen en hopen de oude smaak van whisky terug te krijgen.

Signatory is een onafhankelijke bottelaar die gespecialiseerd is in zeldzame whisky’s, whisky’s die anders gebruikt zouden worden voor blended bottelingen. Bij Drankgigant.nl bieden we een groot aanbod aan van Signatory, een aanbod van vele Schotse distilleerders verdeeld over de;

  • Vintage serie
  • Unchillfiltered serie
  • Cask Strength serie 

Vrijwel alle bottelingen komen van single casks en het proces is erg arbeidsintenstief; labels worden handmatig op de flessen geplakt en ook met de hand verpakt. Een van de kenmerken van Signatory is dat men nooit kleurstoffen toevoegt aan de whisky, vele bottelaars voegen caramel toe voor een rijkere en diepere kleur maar dit tast tegelijkertijdhet karakter aan.

Signatory heeft zijn naam gemaakt door superieure bottelingen die tevens zeer stijlvol verpakt zijn. Iedere botteling bevat informatie over het vatnummer, de datum van distillatie en botteling en iedere fles is individueel genummerd. Een uniek product!

U bent altijd vrij om bij ons het individuele nummer van de fles bij ons op te vragen, zodat u er zeker van bent wat u precies van ons gaat ontvangen!

Meer informatie
Locatie Market1
Merk Laphroaig
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 52 %
Leeftijd 17
Land Schotland
Streek Islay
Bottelaar whisky Signatory
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laphroaig 1997 Signatory CS 51.9%
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.