Langatun Classic Old Deer

70 cl

Langatun Classic Old Deer

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 59,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Langatun
Land Zwitserland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 40 %
Type Single Malt
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Langatun Old Deer classic whisky is een klassieke Zwitserse single malt whisky die gebotteld is op 40%. Hij is gemaakt van ongeturfde mout en gefermenteerd met gist wat ook gebruikt wordt voor het maken van Engels stout bier. Dit proces zorgt voor rijke aroma's van onder meer fruit. Old Deer wordt drie keer gedistilleerd en dat geeft het een heerlijk glad, zacht en moutig karakter. De rijping in Sherry en Chardonnay vaten zorgen ervoor dat de Old Deer een opmerkelijke complexiteit heeft en een elegante afdronk.

Geschiedenis

Langatun is een kleine distilleerderij en brouwerij in Langenthal, te Zwitserland die in 1857 was opgericht door Jakob Baumgartner. In dat jaar was hij afgestudeerd als meesterbrouwer in München en keerde hij huiswaarst naar de boerderij van zijn vader. Op de boerderij begon hij een kleine distilleerderij en drie jaar later kreeg hij de mogelijkheid om in Langenthal een kleine brouwerij over te nemen. Dit dorpje heette bij oprichting in 861 eigenlijk Langatun.

Hij ging aan de slag met de brouwerij en distilleerderij en binnen enkele jaren waren ze beide enorm succesvol. In 1877 kreeg hij de mogelijkheid om een waterbron van zeer hoge kwaliteit te kopen en hierna was de cirkel rond om whisky te stoken, want goede kwaliteit gerst had hij inmiddels al. Al snel vloeide het water naar zijn ondernemingen en het succes werd alleen maar groter.

Na de dood van Jakob Baumgartner nam zijn zoon Hans het over. Samen met de andere zonen van Jakob richtte hij in 1907 een bedrijf op voor het winnen van turf zodat ze een eigen aanvoer hadden van brandstof. Na hun dood gingen er jaren voorbij waarin er met de distilleerderij niet zoveel gebeurde. In 2007, 150 jaar na de oprichting, nam Hans(3e generatie) het voortouw om de visie van zijn overgrootvader weer te gebruiken voor het maken van whisky. Hieruit werd Langatun geboren en met het water uit dezelfde bron als vroeger. Gerst van goede kwaliteit werd uit heel Europa gehaald om samen met bronwater tot whisky verwerkt te worden.