Lagavulin 12 Years 2015

€ 98,50

Direct leverbaar !

Elk jaar lanceert Diageo een klein aantal limited edition whisky's uit bekende distilleerderijen onder de Special Releases. Lagavulin 12 (2015) is nu de meest kostbare release van dit jaar en is daarom ook gereleased in een beperkte oplage. Wees er dus snel bij!

Lagavulin 12 (2015) heeft voor een bepaalde periode gerijpt op Amerikaanse eiken vaten voor een heerlijke smaak. De neus wordt verwent door een zeer roetige geur met duidelijke noten van warme citroen en hout specerijen. Het palet heeft een fijne smaak van oatcakes, aangevuld door veel turf rook en gezouten karamel. De afdronk is mooi droog, rokerig met wat fruit om het mondgevoel te verzachten. Door de toevoeging van water komt de fruitigheid van deze whisky naar boven wat lijkt op varkensvlees terrine met abrikozen.

Lagavulin 

Deze single malt word gedistilleerd in het dorp Port Ellen en vertegenwoordigt de Islay single malt in de Classic Malts of Scotland-serie. De distilleerderij van Lagavulin bevind zich op een plek waar al vanaf 1742 whisky geproduceerd word, maar werd echter pas in 1816 opgericht. Lagavulin is een distilleerderij die nog steeds actief is, de eigenaar is zoals vele andere distilleerderijen Diageo. De whisky heeft een kenmerkende turf- en jodiumgeur.

Meer informatie
Locatie ton1
Merk Lagavulin
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 57 %
Leeftijd 12
Land Schotland
Streek Islay
Type whisky Single Malt
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.