Kopke Vintage Box 04/05/02 Years

100 cl

Kopke Vintage Box 04/05/02 Years

100 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 64,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 100 cl
Alcohol % Mix
Land Frankrijk
Merk Kopke
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Een mooie cadeau box van Kopke met een uitneembaar schuifdeksel die 3 prachtige flessen Vintage Port bevat. Deze flessen bevatten een inhoud van 375 ml per stuk. Vintage Port is de top voor wat betreft Port, beter dan dit is er niet. Na maximaal drie jaar gerijpt te hebben op houten vaten worden ze gebotteld waarna ze nog tientallen jaren zullen rijpen op de fles. ( totaalinhoud 3x375ml )

2002 heeft een mooie donker paarse kleur met een aroma van bloesem en donker fruit, op de neus heeft hij veel fruit tinten.

2004 is mooi donker van kleur, heeft een soepele en lange afdronk met de smaak van casis en zoete jam. Deze port is goed te gebruiken als dessertwijn of aperitief.

2005 is een diep paarse port, met de geuren van fruit zo als kersen en besen en een fruigige complexe smaak met een tikkeltje bittere chocolade. De afdronk is compleet en complex.

Geschiedenis:

Opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong. Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat. 

De Kopke Port kelders bevinden zich in de "Entreposto de Gaia", waar de meeste Portkelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. In deze kelders ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten. De wijn ligt hier door de jaren heen langzaam in stilte te rijpen. Een stilte die alleen verstoord wordt door de vele bezoekers die de kelders komen bekijken en genieten van een overheerlijk glas Kopke Port.