Kopke Rose Port

50 cl

Kopke Rose Port

50 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 12,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 50 cl
Port Soort Rosé
Alcohol % 20 %
Merk Kopke
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Kopke Rose Port is een heerlijk frisse rosé pord die rood, roze van kleur is. Wanneer u de fles opent zullen bloemige aroma's u verassen. De smaak is sappig en charmant met rode fruittonen zoals aardbei en framboos, met een fijne frisse afdronk. De port is heerlijk als apperitief en bij gebrande amandelen, olijven, vleeswaren en zoette desserts.

Pink Rosé port wordt gemaakt uit de traditionele blauwe druiven. De mooie roze kleur ontstaat door een beetje kleur aan de rode druivenschillen te onttrekken. Het druivensap wordt op een zeer koude temperatuur vergist. Het gistingsproces duurt daardoor 2 keer zo lang als dat van gewone port. Pink port is hierdoor levendiger en frisser van smaak dan andere portsoorten, met aroma’s van framboos, honing en grapefruit.

Geschiedenis  Kopke

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong. 
Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat. 

De Kopke Port kelders bevinden zich in de "Entreposto de Gaia", waar de meeste Portkelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. In deze kelders ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten.  
De wijn ligt hier door de jaren heen langzaam in stilte te rijpen. Een stilte die alleen verstoord wordt door de vele bezoekers die de kelders komen bekijken en genieten van een overheerlijk glas Kopke Port.