Kopke Colheita 1984

€ 54,50

Direct leverbaar !

Kopke Colheita 1984 is een heerlijke 30 jaar oude tawny Port. De port is bijzonder dankzij zijn complexiteit en intense aroma's van pruimen, cederhout, kruidige vruchten, koffie en chocolade. De smaak heeft tinten van gedroogd fruit en noten zoals vijgen, abrikoos, amandelen en hazelnoten. De port is minimaal 8 jaar gerijpt op eikenhouten vaten.

Geschiedenis  Kopke

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong. 
Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat. 

De Kopke Port kelders bevinden zich in de "Entreposto de Gaia", waar de meeste Portkelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. In deze kelders ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten.  
De wijn ligt hier door de jaren heen langzaam in stilte te rijpen. Een stilte die alleen verstoord wordt door de vele bezoekers die de kelders komen bekijken en genieten van een overheerlijk glas Kopke Port. 

 

Meer informatie
Merk Kopke
Inhoud 75 cl
Alcoholpercentage 20 %
Land Frankrijk
Soort port Colheita
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kopke Colheita 1984
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.