Knappogue Castle 14 Years Wooden Box

€ 59,95

Direct leverbaar !

Een unieke en bijzondere Knappoque 14 Years Twin Wood met een aantal specifieke kenmerken die afwijken van voorgaande. De rijping heeft plaatsgevonden in zowel ex-bourbon als ex-sherry vaten, het gebruikte mout uit de naastliggende bushmill distilleerderij geeft de whiskey de perfecte en robuste afwerking en heeft naast volle citrus tonen ook veel fruit en zachte vanille tonen. 

Overige informatie: Knappoque is een plaats gevestigd in het westen van Ierland. De plaatsje ligt op een heuvel en het woord ‘’Knappogue’’ heeft ook een mooie betekenis: Heuvel van de kus. Het oude kasteel van deze plaats werd in 1467 opgebouwd. In de jaren zestig van de 20ste eeuw kocht de eigenaar van het kasteel Mark Andrews kocht, vaten met whiskey van andere distilleerderijen. Hij kocht in 1951 whiskey’s, die hij daarna 36 jaar lang liet rijpen op sherry vaten. Toen hij in 1987 de flessen uitbracht gaf hij de whiskey de naam van het kasteel, Knappoque Castle. Deze naam heeft hij later ook met een licentie vast laten leggen.

De zoon van Mark Andrews zoekt nu samen, met een erg bekende en goede whisky expert Jim Murray, per jaar enkele goede vaten om uit te geven. De whiskey's worden altijd uit één distillaat uitgezocht. Per ‘’Vintage’’ jaar kunnen de smaak en geur dus per fles verschillen. De Ierse makers van de whiskey zeggen dat er bij het moten geen turfvuur is gebruikt. Naarmate de jaren vorderden is het merk Knappogue Castle in de hele wereld veel populairder geworden. Zo zijn er in Dublin en in grote plaatsen in Amerika heel veel slijterijen waar deze whiskey veelvuldig verkocht wordt.

Meer informatie
Locatie WH 7
Merk Knappogue Castle
Land Ierland
Leeftijd 14
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.6000
Alcoholpercentage in % 40
Type whisky Irish
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Knappogue Castle 14 Years Wooden Box
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.