Kir

Kir

Kir 


Een populaire Franse cocktail die bestaat uit een fijne combinatie van Witte Wijn en Créme de Cassis. De Kir is een van de meest klassieke cocktails die is opgenomen in de International Bartender Association (IBA), een competitie waarbij de meest klassieke cocktails ter wereld meedoen aan een contest. Deze cocktail wordt van origine niet gegarneerd, en dient  geschonken te worden in een wijnglas.

De Kir stond vroeger bekend als de  ''Blanc-cassis'', maar rond de jaren 70 is de cocktail vernoemd naar Felix Kir, de destijdse burgemeester van Dijon in Bourgondië. In de nasleep van de Tweede Oorlog schonk Felix Kir deze cocktail regelmatig en hielp hij mee aan de populariteit door hem op receptes en delegaties te schenken.
De Kir is een lekkere cocktail en is al lange tijd één van de meest populaire cocktails in Frankrijk. Binnen 5minuten kunt al genieten van de Kir cocktail die u perfect op uw smaak kunt afstemmen. Op deze pagina vindt u alle benodigdheden met een stap-voor-stap uitleg.

Kir; een heerlijke cocktail die zacht van smaak is, en waar u binnen enkele minuten van kunt genieten!

 


 

Ingrediënten

  • 90ml Witte Wijn

  • 10ml Créme de Cassis

 De ingrediënten die je van Drankgigant.nl nodig hebt:

  • Pierre Jean Chardonnay Witte Wijn
  • De Kuyper Créme de Cassis

 

Tips & Tricks

 Zorg dat het glas (ijs)koud is door het kort in de vriezer te zetten of door het glas enkele minuten te vullen met ijs en een beetje water.

 Geen shaker? Gebruik dan bijv. een reiskoffiebeker of 2 glazen waarvan de 1 net iets kleiner is dan de ander zodat de randen in mekaar schuiven

 Shaken or stirred?" Als je schud smelt het ijs meer dan wanneer je roert, dit zorgt voor een zachtere cocktail.

 Zin in wat extra speciaals, probeer eens één van de variaties op de Kir;

  • Kir Royale, vervang de Witte Wijn door Champagne.

  • Kir Pétillant, hierbij wordt er bruizende wijn i.p.v. normale wijn gebruikt.

  • Pink Russian, vervang de Witte Wijn door melk.

         
   

Recept

  1. Neem een champagne-glas met één deel Créme de Cassis.
  2. Vul hierna het glas aan met de Witte Wijn, en roer het kort door elkaar.
  3. Garneer op eigen keuze het glas met een besje of een ander rood fruit.
  4. Proost, en geniet van de door u gemaakte champagne cocktail!