Kilkerran Work in Progress VI Sherry Wood

70 cl

Kilkerran Work in Progress VI Sherry Wood

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 69,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Kilkerran
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 46 %
Type Single Malt
Streek Campbeltown
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Kilkerran Work in Progress Sherry Wood

Neus: moedig en mooi. Duidelijk, maar subtiel, Europese rode eik noten, een echte sherry gerijpt ster.

Smaak: De sherry noten gaan dieper in de mond. Pure chocolade, dadels, pruimen, harde toffee, melasse en peperkoek siroop. Honing-BBQ smaak.

Afwerking: Deze Whisky heeft een grote houding, bijna ballerina zelfs. Er is een ware harmonieuze evenwicht tussen alle componenten in deze whisky. Het heeft een naadloze, resonante afwerking die weerklinken in een diepe, liefdevolle, sherry toon.

Geschiedenis 
Glengyle werd in 1873 gebouwd door William Mitchel na een ruzie met zijn broer John. De distilleerderij sloot in 1925 haar deuren, maar werd in 2004 heropend. Het was de eerste distilleerderij die Campbeltown werd geopend in 125 jaar tijd. Het merk Glengyle is eigendom van Loch Lomond Distillers, daarom is de single malt Kilkerran genoemd. De distilleervaten, de condensors, de spirit receiver en de spirit safe zijn allemaal eerder gebruikt voor Ben Wyvis, een zeldzame single malt whisky die tussen 1965 en 1976 werd gedistilleerd bij Invergordon. Productiemanager Frank McHardy verteld:” We lieten de zuiveringsinstallatie weghalen en de lyne arms schuin omhoog stellen. Ze hebben ook de body van het distilleervat aan de ketel gelast. Op die manier kan de damp via de lyne arm omhoog bewegen, waarna een deel van de damp weer terugloopt in de ketel, zodat er een refluxeffect optreedt.’’