Kilchoman 100% Islay 6th Release

70 cl

Kilchoman 100% Islay 6th Release

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 79,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Kilchoman
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 50 %
Type Single Malt
Streek Islay
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Kilchoman Islay 6th Release 100% Islay is een bijzondere single malt whisky uit de regio Islay.  Een beperkte uitgave op refill bourbon vaten gerijpte malt. Een prachtig strogouden kleur trekt de aandacht en verleidt u om de fles te openen. Op de neus heeft hij zachte aroma's van turf rook die snel overgaan in citrusvruchten. Waar Kilchoman bekend om staat; zoete zilte tonen ontdekt u eerst op de tong en vervolgens zachte tonen van turf opgevolgd door heerlijke tonen van fruit. De lange, aangename afdronk is heerlijk fris.

Leuk om te weten:

Kilchoman Islay 6th Release 100% Islay is dat alles gebeurd bij Kilchoman zelf, vroeger kwam de gemoute gerst via een omweg van het vasteland naar Kilchoman.

Anthony Wilk, de eigenaar en oprichter van Kilchoman, presenteerde in juni 2011 zijn zevende whisky. Deze was alleen gerijpt op bourbonvaten, zonder enige sherry. Maar dat was niet het grote nieuws. Alle eerdere whisky’s waren gemaakt van gemoute gerst uit de Port Ellenmouterij, die weliswaar op Islay ligt, maar die haar gerst betrekt van het vasteland. De Kilchoman distilleerderij heeft in enkele jaren veel succes geboekt. Alle oplages raakten in korte tijd uitverkocht en door de groeiende vraag heeft Anthony meer pakhuizen moeten bouwen. In 2010 werd de whisky in Amerika uitgebracht en het bezoekerscentrum ontvangt inmiddels zo’n tienduizend mensen per jaar. Het is interessant om Kilchoman de komende jaren te volgen en te zien hoe de whisky zich ontwikkelt bij een langere rijping.