Kilbeggan 21 Years

70 cl

Kilbeggan 21 Years

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 119,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Kilbeggan
Land Ierland
Leeftijd 21
Inhoud 70 cl
Alcohol % 40 %
Type Irish
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Kilbeggan 21 jaar is een unieke Ierse whiskey die op diverse vaten is gerijpt, ex bourbon, Port, Madeira en sherry en dus hiermee een zeer breed smaken pallet bij zich draagt. Het meest kenmerkend voor deze 21 jaar oude pracht is de zeer fijne zoete houtsmaak in combinatie met vanille.

Overige informatie: In het midden van Ierland ligt het plaatsje Kilbeggan, dat gelegen is aan de rivier de Brosna. De distilleerderij werd hier in 1757 gevestigd en in 1798 werd de distilleerderij overgenomen door de Ier Matthias McManus, wiens zoon werd vermoord in Mullingar tijdens de Ierse opstand van dat jaar. In 1843 nam John Locke het bedrijf over. Vanaf dat moment bleef het in handen van de familie Locke. Zijn kleindochters Mary Evelyn en Florence Emily erfden in 1943 het bedrijf. In 1947 werd de distilleerderij verkocht aan Transworld Trust. Dit samen met de economische crisis van de jaren 1920 tot 1930, eiste zijn tol voor de Locke familie en op 19 maart 1954 werd de productie gestaakt. De distilleerderij werd volledig gesloten en het gebouw begon snel te verouderen. 25 jaar na de sluiting wilden de inwoners van Kilbeggan de distilleerderij renoveren ; ze heropenden de distilleerderij als museum. Later kocht het bedrijf Cooley Distillery de licenties om Kilbeggan en Locke whiskey te gaan produceren. Ze kochten een paar jaar daarna ook het museum over en openden een nieuw werkende distilleerderij in Kilbeggan.